IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 грешки със сутиена, които жените масово допускат

29 април 2018 09 30

В какво се състои правилната грижа за сутиена?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сутиените могат да бъдат скъпо удоволствие, но когато се грижите правилно за тях, ще можете да ги използвате години наред. Това обаче не се случва при повечето жени, защото не знаят как правилно да поддържат тази така важна част от облеклото.

За радост специалисти споделят 3 от най-големите грешки, когато става дума за грижата за бельото.

1. Не го перете прекалено често

Тъй като сутиенът е бельо, много жени смятат, че той трябва да се пере всеки ден. Тази грешка може да доведе до загуба на еластичността му. Препоръчително е сутиенът да се пере на всеки 3 – 4 обличания.

Освен това, когато го пускате в пералната машина, най-добре да го слагате в защитен калъф.

2. Не съхранявайте сутиените в чекмедже

Вероятно е доста изненадващо за някои, но се оказва погрешно да държите сутиените си в чекмедже.

Важно е те да бъдат оставени на проветриво място, за да се избегнат неприятните миризми.

Те трябва да бъдат закачени, но не на някоя от презрамките, тъй като това може да ги разтегне. Най-добре е закачането им да стане по средата между чашките.

3. Купувайте правилния размер

Много жени са убедени, че носят правилния размер сутиен, но това, за жалост, не е така.
Не се залъгвайте, че гърдите ви не се променят и един и същи размер сутиен ще ви служи еднакво добре както в юношеството, така и в по-зряла възраст.

Формата и размерът на гърдите може да се променят, поради различни фактори – хормони, промяна в теглото и др. Затова трябва да проверявате точния за вас размер при всяка покупка.

Не забравяйте да избирате сутиен, който можете да закачите само на най-хлабавата закопчалка, така че след като се отпусне, да можете да го регулирате.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари