IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Косата ви може да расте по-бързо с тези 4 стъпки

23 април 2018 13 20

Не бива да я миете всеки ден

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дългите коси са мечта за много момичета, но понякога тази цел се оказва много трудна за постигане.

Има обаче начини, с които можете да ѝпомогнете и косата ви да започне да расте по-бързо и да имате мечтаната прическа.

Ето какво може да помогне.

1. Подстригвайте косата редовно

Подкъсявайте по малко косата на всеки 4 – 6 седмици, ако искате тя да достигне потенциала си за максимален растеж.

Въпреки че може да ви се струва неуместно да подстригвате косата, докато се опитвате да я пуснете да израсне, всъщност това е много важна стъпка. По този начин я изчиствате от уврежданията и накъсаните краища.

2. Не я мийте всеки ден

Ежедневното измиване на косата може да потисне способността ѝ да расте по-бързо. Шампоанът я лишава от естествените масла, които спомагат за доброто ѝ здраве.

Счита се за напълно нормално да миете косата си на всеки 3 – 4 дни. Ако през този период тя има нужда от освежаване, използвайте сух шампоан.

3. Внимавайте с изсушаването на косата

Ако използвате сешоар, постарайте се да не сушите косата с него на 100%. Оставете я леко влажна. Така ще я предпазите от прекалено изсушаване, вследствие на което косата става чуплива и увредена.

4. Балсамът е ваш добър приятел

Всеки път, когато използвате шампоан, трябва да използвате и балсам, като обръщате по-специално внимание на краищата. По този начин ще ги предпазите от оплитане и ще подпомогнете здравословния растеж на косата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари