IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Код лято: Задължителните условия за красива кожа

2 май 2018 10 00

Така ще забавите и преждевременното стареене

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Макар календарът да сочи друго, вече е време да се оборудвате с необходимите продукти, за да защитите лицето си през горещините.

Въпреки че лятото официално не е настъпило, високите температури навън изискват по-специални грижи за кожата. На какво да обърнете внимание?

- Почистване. Това е стъпка, която не бива да се пропуска през топлата част на годината. Много е важно да се отстранят натрупаните мазнини върху лицето, при това редовно.

- По-лека хидратация. С покачването на температурите се появява и желанието на кожата да ѝ е по-леко и затова хидратацията често се пропуска. Това обаче е грешка.

Когато кожата не се овлажнява, секретира повече себум, за да компенсира. Ключът в тази ситуация е използването на лек овлажнител, за да запазите кожата си хидратирана и здрава.

- Слънцезащитен продукт. Това е изключително важна стъпка, тъй като в този период повече от всякога е необходимо да се предпазите от уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи. Те могат да доведат до преждевременно стареене, изгаряне или дори рак на кожата.

- Грижа за порите с маска от глина. В горещото и влажно време кожата става по-мазна, което на свой ред води до появата на пъпки и черни точки. Поддържайте порите чисти и почиствайте кожата от токсини с маска от глина. Тя помага и за уеднаквяването на тена.

- Хидратиращ серум. Преди да преминете към хидратацията, винаги нанасяйте хидратиращ серум, след което – лек крем. По този начин ще създадете бариера, която ще запази влагата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари