IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добавки, които защитават от слънцето – безопасни ли са?

11 май 2018 08 50

Алтернативата на лосионите и кремовете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Излагането на ултравиолетова светлина и радиация е вредно за всички видове кожа. Затова продуктите за защита от слънцето са толкова важни.

Често изтъкваните причини, поради които мнозина не защитават кожата си от слънцето, включват неудобството за използване на слънцезащитни продукти. Лосионите и кремовете са твърде лепкави, а дрехите, които могат да предпазят от лъчите, са неудобни или с тях е прекалено горещо.

Можем да се предпазим от уврежданията на слънчевите лъчи обаче и чрез прием на добавка.

Polypodium Leucotomos е южноамерикански вид папрат. В продължение на много години екстрактът от това растение се използва при кожни състояния, като псориазис, атопичен дерматит и други.

Като антиоксидант, този екстракт неутрализира свободните радикали и по този начин защитава клетките от директно увреждане.

Добавката се приема орално 30 минути преди излагане на слънце. Следва да се приемат 2 капсули дневно при редовно излагане на слънце.

Безопасно ли е?

Капсулите се използват в Европа, Америка и други части на света в продължение на повече от 20 години, без да се съобщава за никакви странични ефекти.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари