IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Део кристал – край на белите петна по дрехите

15 юни 2018 06 20

Намокрете го преди употреба

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Потенето е нормален процес за тялото. По този начин то се охлажда и не може да прегрее. Всеки от нас се поти, но при някои количеството течности, които се отделят, е по-голямо. Стресови ситуации, напрежение, повишаването на адреналина, са основните фактори, които оказват голямо влияние върху миризмата на потта.

Много хора се изпотяват по-обилно и изпитват дискомфорт, защото често имат мокри петна под мишниците, от които се носи неприятна миризма. Разбира се, козметичната индустрия се развива и предлага най-различни средства за справяне с потенето. От тях дезодорантите и ролоните са най-употребяваните, но много от тях оставят следи по дрехите, които с времето трудно могат да бъдат изпрани на 100%. Например белите петна под мишниците след употребата на дезодорант. Дори и да са от вида „Black/White“ – както за бели, така и за тъмни/цветни дрехи, нямате гаранция, че материите на дрехите ще останат несъсипани.

Део кристалите са хит на пазара през последните няколко години. Предлагат се в чиста форма или са в основата на стикове и ролони. Ако до момента не сте използвали такива, трябва да ги пробвате. Най-важното е той да се нанесе върху чиста кожа, след като предварително е намокрен.

Кои са най-големите предимства на део кристала?

Той не смесва своя аромат с този на потта. Всъщност този натурален продукт не мирише на нищо. Когато мишниците се намажат с него, се образува защитен слой, който не позволява на бактериите да се развият в кожните клетки и това да доведе до ужасната миризма на пот.

Део кристалът е екологично чист продукт, който не замърсява озоновия слой като дезодорантите и парфюмите. Ако е без пластмасова опаковка, той е много по-полезен, защото тя има способността да задържа влага, а това е предпоставка за развитието на бактерии, които водят до неприятната миризма при потене. Предлаган само в платнена торбичка, той изсъхва много по-бързо и се прибира в специална кутия. Но пък стиковете и ролоните с део кристал са по-практични.

Минералът (калиево-алуминиев сулфат) не е скъп, голяма част от козметичните компании го предлагат на цената на един обикновен дезодорант или рол-он. За сметка на това може да го ползвате много по-дълго – близо година или повече.

Минералът действа мигновено. Той регенерира кожата, спомага за по-лесното изхвърляне на токсините от нея. Регулира телесната температура и едно нанасяне под мишниците или други места от тялото, гарантира поне 20-24 часа без отвратителната миризма на пот. По този начин тя не пропива в дрехите.

Солите в део кристала имат хипоалергенни свойства. Затова той е подходящ за хора от различна възраст. Единствено не се използва при разранена кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари