IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да задържим тена за по-дълго

20 юни 2018 08 20

Как да се радваме на слънчевия загар за повече от обикновено?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Дълго чакаме лятото и буквално през годината мечтаем за дългите слънчеви дни. Те не просто, че влияят положително на настроението ни, но и ни правят по-красиви. Идва времето на нежните и красиви вълни в косите и сексапилен загар на кожата.

И така всички дрехи сякаш ни стоят по-добре, а самите ние се чувстваме още по-красиви и предизвикателни.

Как обаче да задържим за по-дълго време летния загар на тялото? Вижте изпробвани 5 начина.

1. Студени душове

Топлата вода може да дехидратира кожата, което да доведе до по-бързо белене и дори лющене на кожата, което се отразява на тена. Придържайте се към по-студената вода и използвайте дълбоко хидратиращи масла и лосиони за тяло, за да задържите тена за по-дълго време.

2. Хидратирайте, хидратирайте

Няма по-ефективен начин за задържане на сексапилния слънчев тен от това да държим близо до себе си лосиона за тяло. Най-добрият и ефективен начин е да го нанасяме два пъти дневно, след душ, по възможност сутрин и вечер.

3. Ексфолирайте

Това може и да ви се струва последното нещо, което да правите, но реално е много важно да ексфолирате тялото поне веднъж седмично. По този начин ще подпомогнете отделянето на мъртвата кожа и клетки, което създава добра основа за тена.

4. Пийте повече вода

Не пийте вода само и единствено, защото е топло. Доброто хидратиране помага за задържане на тена, защото удължава живота на клетките, включително и тези на повърхността, които всъщност са тен. Освен това ще подобрите цялостното състояние на кожата.

5. Яжте бета каротин

Многобройни изследвания са показали, че диета, богата на бета каротин подпомага блясъка и тена на кожата отвътре навън. Най-добрият естествен начин за снабдяване с тях са картофите, кайсиите и най-вече морковите. Добавете към храненето си слънчевите плодове и зеленчуци и ще се радвате на сексапилна, целуната от слънцето кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари