IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тампони с чай срещу подпухнали очи

21 юни 2018 08 00

Помага и при напукани устни

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Пиенето на чай има много предимства за тялото. Някои хора го предпочитат повече през студените зимни дни, други по всяко време на година. Сега върви изстуден, с резенче лимон. 
Някои видове чай са подходящи за третиране на проблеми с кожата и косата. Те имат противовъзпалителен и детоксикиращ ефект, намаляват стареенето. Черният и зеленият чай, например, съдържат кофеин, който е богат на полифеноли и катехини – два антиоксиданта, които намаляват акнето и бръчките по кожата. 

Предимствата на чая за косата и кожата 

Намалява торбичките и черните кръгове под очите Кофеинът в различните видове чай свива кръвоносните съдове около очите и намалява черните кръгове. Танините в него намаляват подпухването, с което много хора се сблъскват сутрин. Ако имате подобни проблеми, сварете зелен или черен чай, изстудете го и потопете в него два тампона. Наложете ги под очите и ги махнете след 10-15 минути. Може да поставите и намокрените пакетчета чай. 

Помага при слънчево изгаряне

Температурите навън се увеличават. Кожата ни е изложена на вредните слънчеви лъчи всеки ден и трябва да я предпазим от изгаряне като се мажем със слънцезащитни продукти всеки ден. Някои хора пренебрегват това и кожата им лесно почервенява и е болезнена на допир. За да намалят дискомфорта, може да потопят марля в изстуден зелен чай и да я наложат на гърба или други части от тялото, които са изгорели. Той ще намали отока и ще успокои кожата. 

Естествен ексфолиант

Когато си направите чай, не изхвърляйте пакетчето. Оставете го да изсъхне някъде. После го разкъсайте и го смесете с алое вера или лъжичка мед. Получава се натурален ексфолиант за лице и тяло. Зеленият, черният, чаят от мента и мащерка, са за предпочитане. Антиоксидантите в тях пречистват кожата и й придават мекота и блясък. 

Подхранва кожата

Някои чайове, например този от жасмин, съдържа естествени масла, които     имат антимикробен ефект. Те предпазват кожата от инфекции и я подхранват. Предотвратяват появата на пъпки и спомагат за по-лесното им завехване. 

Ефикасно средство при напукани устни 

Налагането на студен тампон със зелен чай помага при зачервени и напукани устни. Той хидратира нежната кожа в дълбочина и я прави по-мека. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари