IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 златни правила за перфектни вежди

26 юни 2018 06 40

Какво трябва да знаем?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Веждите са една от най-важните части на лицето, на която трябва да обръщаме внимание всеки път, щом се гримираме.

Но всички знаем, че оформянето на веждите не е никак лесна работа. За да се справите по-лесно, селектирахме за вас топ 5 на най-задължителните правила, които ще ви помогнат да направите нещата така, както трябва.

Ето кои са те:

1. Краят на веждите трябва да е по-тъмен от началото

Светлината обикновено осветява първо лицето, затова неестествено черни вежди винаги изглеждат странно. По-тъмният край и светло начало създават усещането за по-светло лице и по-красива кожа.

2. Комбинирайте цветовете

Мъдро е да използвате два цвята за веждите от едно цветно семейство, когато боядисвате веждите. По-светлият е по-добър за попълване на плешиви петна, а по-тъмният е по-добър за оформяне на края.

3. Начало и край на веждите

Веждите трябва да започват точно там, където са ноздрите ви. Това е основно правило, когато оформяте веждите. Това е излючително важно за симетрията и трябва да бъде така и при премахване на косъмчета, и при боядисване.

4. Поне два продукта

Гел за вежди може да укроти косъмчетата, но не може да придаде тази плътност, която моливът дава.

Със сенки или молив можете да оформите добре и след това да фиксирате с гел или вакса за вежди. За перфектни вежди винаги са необходими поне два продукта.

5. Огледалце, огледалце

Използвайте увеличително огледало, но винаги правете една стъпка назад, за да добиете реална представа как ви стоят веждите. В противен случай можете да премахнете повече косъмчета, отколкото трябва или обратното – да оставите повече, отколкото е красиво.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари