IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем черните точки с натурални средства?

13 юли 2018 07 20

Променете хранителния режим

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Черните точки са естетичен проблем за много хора. Повечето вярват, че те се появяват заради замърсяване на кожата, но всъщност причините може да са комплексни. Хормонални проблеми, неправилно почистване, свръхпроизводство на себум в клетките, са факторите, които също могат да ги причинят.

Има дни, особено през лятото, в които лицето се омазнява повече и това ни кара да мием лицето си по-често. Но така кожата става по-суха, увеличава се производството на мазнини и се образуват черни точки. Ако искате да се избавите от неприятните образувания по кожата, вземете мерки. Освен почистването на лицето с подходяща козметика, може да пробвате няколко домашни средства.

Сода за хляб – тя се използва не само в кухнята, а и в грижата за кожата, защото има ексфолиращ ефект. Тя е известна със свойството си да балансира нивото на pH в кожата. Когато се използва 1-2 пъти в седмицата, помага за регулиране производството на себум в клетките, което е от голямо значение за намаляване на черните точки.

Ако искате да си направите маска със сода, смесете една лъжица от нея с малко вода или гел от алое вера. Със скраба намажете кожата и я разтрийте с въртеливи движения. Измийте с хладка вода след 10 минути.

Лимонов сок – идеалното средство за премахване на черните точки и прочистване на кожата от токсини. Той премахва мъртвите клетки, свива порите и намалява раздразнението. Сокът, който има антибактериален ефект, прави кожата по-мека и сияйна.

Черните точки няма да изчезнат с едно намазване на кожата с лимонов сок. Мажете я с тампон, натопен с него и оставете да изсъхне. Измийте я след 10 минути със студена вода. Витамин C в цитруса също предотвратява появата на акне.

Кокосово масло – то има силно детоксикиращо действие. Затоплете за кратко една лъжица от него и я нанесете с тампон върху лицето след почистване. Маслото намалява черните точки и придава мекота и блясък на кожата.

Активен въглен и зелена глина – може да си ги набавите от билковите аптеки. Смесете половин лъжица въглен, 1 чаена лъжица глина и няколко капки топла вода. Разбъркайте добре. С помощта на гъба или малка лъжичка нанесете върху кожата с черните точки. След изсъхване измийте добре с топла вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари