IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От специалистите: 5 ужасни грешки, които допускате с косата си

29 юли 2018 10 45

Какво трябва да спрем да правим?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако искате да имате красива и здрава коса, знаете, че трябва да положите специални грижи за нея. Точно както кожата, косата има своите нужди, на които трябва да обърнете внимание, за да съставите правилната грижа и да се радвате на прекрасни резултати.

Разбира се, има я и другата страна на нещата, от която специалистите настръхват – редовните груби грешки, които допускаме с косата си.

Представяме ви 5 неща, които трябва да спрем да правим, ако искаме да имаме страхотна коса.

1. Не прекалявайте с ресането

Ако имате постоянен навик да сресвате косата си отново и отново, тогава единственото, което правите е, да я правите по-слаба и по-тънка. Това постоянно дърпане ще ви донесе накъсване на косъма и дори стимулиране на производството на себум, което от своя страна ще ви сдобие с по-мазна от обикновено коса.

2. Не мийте косата си постоянно

Всички обичаме косата си непосредствено след баня, затова сме склонни да я мием по-често от необходимото. Въпреки това имайте предвид, че това само изсушава скалпа и може да ви докара белене на скалпа и изсушаване на косата. В зависимост от кожата на главата, можете да си позволите не повече от 3 измивания в седмица.

3. Не оформяйте косата докато е мокра

Независимо кога миете косата си, не бързайте да я изсушавате или да я оформяте с четка. Преди да използвате топлина за прическата си, изчакайте косата да изсъхне. В противен случай само ще накъсате косъма и ще се сдобиете със стърчащи части от него.

4. Не нанасяйте балсам като шампоан

За шампоаните знаем, че се използват от корена към краищата. За разлика от тях, с балсамите трябва да внимавате повече. Те се нанасят основно върху краищата, за да ги предпазят от изсушаване. Ако използвате балсама по същия начин, по който и шампоана, рискувате да омазните излишно косата.

5. Не пропускайте балсама

Много жени пропускат да използват балсам за коса, защото смятат, че той омазнява или прави косата без обем. Според експертите, това е голяма грешка. Балсамът е за краищата, които са по-сухи от корените и помага за тяхната хидратация и здрав вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари