IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навици с красотата, които ни вредят

30 юли 2018 05 00

Кои са те?

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Искаме да променим ежедневните си ритуали за красота, но не сме сигурни откъде да започнем? Може би искаме да използваме по-натурални продукти? Или да научим лесни трикове, с които да пестим време?

Ето няколко съвета:

1. Промяна в ежедневната грижа за косата

Миете я ежедневно? Грешка е. Прекъсването на този навик има безброй предимства. Ще спестим много време, което може да оползотворим в оформянето ѝ. Освен това, по този начин ще изразходваме по-бавно продуктите и ще спестим пари. Това обаче не е най-важното. Всекидневното миене на косата носи обратен на желания ефект – уврежда я повече, като дехидратира косъма и скалпа. А това води до по-бързото ѝ омазняване, заради честото третиране с шампоани и балсами. Всъщност, оформянето на косата, когато не е измита скоро е много по-лесно. Затова, ако се притесняваме, че изглежда леко мазна, можем да я сплетем на плитка или да направим небрежен кок. Леко мазната коса е доста по-управляема от увредената. Измиването ѝ със сода за хляб и ябълков оцет помага при този проблем.

2. Избягване на спането с грим

Трябва да се замислим какво причиняваме на кожата си по този начин. Всичкият грим, мръсотия и мазнина запушват порите ѝ и спомагат за образуването на пъпки и комедони. Освен това, по този начин не ѝ позволяваме да „диша“. Ако пропуснем да изчистим грима си преди лягане, защото сме уморени например, може и да ни спести време, но в дългосрочен план ще увеличим грижите за лицето си.

3. Внимателното следене на срока на годност на продуктите

Повечето разкрасителни продукти имат доста ограничен срок на годност, който трябва да спазваме, особено когато става въпрос за гримовете. Всички средства за красота трябва да се използват най-много 12 месеца след отваряне на опаковката.

Останалите навици, които вредят на красотата – четете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари