IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 маски за по-свежо лице

14 август 2018 10 00

Съставките в тях регенерират кожата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Състоянието й се променя с увеличаването на годините, заради различния климат, вредното влияние на околната среда и някои нездравословни навици. Козметиката, с която я третираме, също има своето отражение. 
Вместо да прилагате изкуствени химикали за лечение на кожните състояния, опитайте с натурални средства – по-лесно и евтино лечение. В тях има полезни вещества, които почистват, изглаждат и правят кожата по-свежа.

Tialoto.bg подбра четири маски за лице с естествени съставки, подходящи за различните типове кожа. Пробвайте ги. 

Освежаваща маска с банан

Тропическият плод съдържа голямо количество калий и други хранителни вещества, които подхранват кожата. Маската с банан помага за намаляване на тъмните петна и възпалението, причинено от акне или силните слънчеви лъчи, като освежава кожата. Докато бананите хидратират кожата, комбинацията от лимон и мед убива бактериите, причиняващи акне, което придава на кожата блестящ вид. 

Съставки: 1 банан, 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка мед.

Начин на приготвяне: Сложете нарязания банан в купа и го намачкайте. Добавете лимоновия сок и меда, след което разбъркайте добре. Нанесете маската по лицето с масажни движения, за да попие добре в кожата. Останете така 10-15 минути, след което изплакнете и подсушете с мека кърпа. 

Маска с ягоди срещу мазна кожа

Сладкият плод съдържа салицилова киселина - химично съединение, което се среща често в козметичните продукти за грижа за кожата. Но обикновено в тях има и други химикали, които създават допълнителен стрес върху кожата. Освежаващата маска за лице с ягоди помага за справяне с акнето, белите и черните точки. Тя отстранява излишния себум от кожата, почиства порите в дълбочина и регулира производството на мазнини в кожата. 


Съставки: 3-4 ягоди, 1 чаена лъжичка лимонов сок.

Начин на приготвяне: Намачкайте добре измитите ягоди в купа до получаването на каша. Не използвайте блендера, за да не стане сместа твърде течна. Добавете лимоновия сок и разбъркайте всичко добре до получаването на еднородна смес. Намажете лицето си и оставете маската да подейства поне 15 минути, след което измийте добре. 

Маска с авокадо и яйце за смесен тип кожа

В авокадото има омега-3 мастни киселини, които помагат за хидратиране на кожата, а яйченият белтък има свойствата да свива порите и повдига увисналата кожа. Тази маска подхранва кожата и регенерира клетките. 

Съставки: Половин авокадо,1 белтък.

Начин на приготвяне: Намачкайте авокадото, в отделна купа отделете белтъка от жълтъка и разбъркайте. Смесете добре белтъка към зеления плод. Започнете нанасянето на маската от брадичката към челото, използвайки кръгови движения. Останете с маската за около 10-15 минути, след това изплакнете и подсушете. 

Маска с моркови против стареене

Морковите са пълни с бета-каротин и витамин А, които предпазват кожата от увреждането от слънцето и намаляват бръчките. Маската е идеална за намаляване на ранните признаци на стареене. Антиоксидантите в нея спомагат за регенерирането на кожните клетки. 

Съставки: 1-2 моркова, 1-2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица зехтин.

Начин на приготвяне: Сварете морковите на пара, изцедете ги от водата и ги настържете на ренде. Към тях добавете мед и зехтин, разбъркайте добре до постигане на хубава консистенция. Охладете сместа в хладилника за 5-10 минути и след това нанесете върху лицето. Отмийте маската след 15-минути. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари