IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 етерични масла срещу бръчки

15 август 2018 14 00

Няколко съвета как да ги използвате

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

С напредването на възрастта естествената еластичност на кожата започва да намалява, което води до бръчки, появата на финни линии, особено по шията и лицето. 

Някои генетични фактори, тютюнопушенето и чета употреба на алкохол, вредните слънчеви лъчи, стресът, прекомерното правене на мимики, консумиране на вредни храни също може да ускорят този процес. 

Бръчките се появяват и заради оксидативния стрес, попаднал в клетките поради наличието на свободни радикали в организма. Хората се опитват да ги третират бръчките с различни видове кремове, маски и лосиони, както и с някои естетични процедури. Един от начините за подобряване еластичността на кожата е използването на етерични масла. Техните полезни свойства забавят стареенето и правят кожата по-гладка и мека. 

Tialoto.bg подбра 4 етерични масла, които да използвате за намаляване на бръчките: 

Масло от нероли 

То се извлича от цветовете на растението Citrus aurantium. Етеричното масло е пълно с антиоксиданти и противовъзпалителни съединения и витамин С, които подобряват здравината на кожата. Те стимулират процеса на производството на колаген в кожата и я правят по-еластична. 

Как да го използвате - можете да добавите 4-5 капки масло от нероли към вашия крем или лосион, които използвате редовно. Етеричният био продукт овлажнява клетките и ги зарежда с антиоксиданти. 


Гераниево масло

Извлича се от растението здравец. То овлажнява кожата, като същевременно стимулира притока на кръв към лицето, което може да увеличи производството на нови клетки. Това може да противодейства на изтъняването на кожата, което се случва с нарастването на възрастта. 

Как да го използвате - смесете 5 капки от гераниевото масло с 1 супена лъжица кокосово масло и леко масажирайте кожата на лицето и шията. За да постигнете по-добри резултати, повторете още 1-2 пъти за една седмица. 

Масло от сандалово дърво 

Етеричният продукт изобилства от антиоксиданти и вещества, наречени сесквитерпени, които ускоряват регенерацията на кожата и я изглаждат.

Как да го използвате - Необходимо е 1-2 пъти седмично да мажете лицето си с няколко капки масло от сандалово дърво, които да втривате в кожата с въртеливи движения. 

Розово масло

Известно е със способността си да овлажнява кожата, подобрява еластичността и заглажда несъвършенствата. 

Как да използвате - мийте по-често лицето си с розова вода или го почиствайте преди лягане с тампон, напоен в нея. Направете си топла вана и добавете 10 капки розово масло в нея. Ефектът върху кожата ще е неотразим. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари