IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 ползи на праха от активен въглен за красотата

11 септември 2018 11 20

Избелва идеално зъбите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Козметиката с активен въглен стана хит в грижата за кожата през последните няколко месеца. Благодарение на своите абсорбиращи свойства, прахът премахва токсините като ги залепва за себе си. Активното вещество има и противовъзпалителен ефект, който помага при ухапвания на насекоми и акне.

Финият черен прах, който се активира чрез карбонизиране на органичната материя, помага и за почистване на устната кухина и избелване на зъбите. Той най-често се получава при изгарянето на черупките от кокосовите орехи.

Вижте кои са най-големите ползи на активния въглен на прах:

Почиства кожата

Той има способността да извлича токсини от кожата и по този начин да я детоксикира. Въгленът работи като магнит за замърсяванията, попаднали в кожните клетки. Маската с активен въглен, например, почиства лицето и предотвратява появата на пъпки.

Избелва зъбите

Прахът от активен въглен изсветлява пожълтелите зъби. Намалява оцветяването от кафе, чай, никотин и някои храни. Той пречиства устната кухина от замърсяванията, които могат да доведат до кариеси, освен това придава свеж дъх.

Потопете намокрената четка в праха и натъркайте зъбите с кръгови движения, като внимавате да не натискате много, за да не нарушите емайла. След 2 минути изплакнете. Не забравяйте, че избелването и почистването на зъбите по този начин не трябва да се прави всеки ден, а 3-4 пъти годишно.

Балансира себума

Активният въглен може да се използва и за грижата за косата. Ако поръсите скалпа си с праха, той ще балансира нивото на себума в кожата на главата и ще отпуши замърсените пори. Така ще предотвратите раздразнение и сърбеж на скалпа.

Намалява миризмата

Изненадващо е, че прахът от активен въглен може да намали неприятната миризма. Затова намира приложение в пасти за зъби и дезодоранти против изпотяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари