IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за по-здрави зъби

24 септември 2018 10 45

Как да поддържаме усмивката красива и здрава

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Знаем какви чудеса може да направи бялата усмивка – кара ни да се чувстваме по-красиви и същевременно променя цялостното ни излъчване.

Разбира се, не трябва да пренебрегваме и здравето на зъбите си, за да можем да се радваме на всички ползи по-дълго време.

За целта подбрахме за вас топ 5 съвета за здрава и красива усмивка.

1. Преминете на диета за бели зъби

Диетата за бели зъби значи да изключите от менюто си храни и напитки, които оцветяват зъбите. Такъв пример са черният чай, червеното вино, пушенето и други. В случай, че на моменти се запитате за конкретен продукт, лесно можете да предположите – ако е черен или тъмен цвят, вероятно ще оцвети и зъбите ви.

2. Преминете към електрическа четка за зъби

Механичната четка може да е нещо, с което сме израснали, но е време да влезем в 21 век. Електрическата четка за зъби почиства зъбите по-добре от механичната и ни помага да усетим буквално чистотата на усмивката си.

3. Почистете езика

Освен зъбите, трябва да обърнете внимание и на езика си. Ясно е, че в устата има много бактерии, но голяма част от тях се намират и върху езика. За целта, използвайте задължително вода за зъби, с която да премахнете всичко, което не трябва да остава там задълго.

4. Сутрин и вечер е златно правило

Почистването на зъбите трябва да е първото нещо, което да свършите, когато станете от леглото и последното, преди да легнете вечер. Това е задължително не просто заради усещането за чистота, но и защото премахвате остатъците от храна, които в противен случай ще останат задълго и ще предизвикат проблеми.

5. Червилото помага

Ако все пак искате още по-бели зъби от това, което сте постигнали, изберете подходящо тъмно червило, което ще направи усмивката ви по-бяла и ще ви помогне да изпъкнете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари