IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 съвета на специалисти за красива прическа и коса

23 септември 2018 13 15

Какво да правите, ако харесвате визия на някоя звезда?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяка жена иска да има красива коса и полага грижи за нея. Понякога недостатъчно, понякога повече отколкото е необходимо. Вижте няколко съвета на специалисти в тази област, събрани от сп. Elle.

1. Не подстригвайте косата си на всеки 6 седмици

За да имате дълга и здрава коса, не е необходимо да я подстригвате толкова често. Независимо, че лъскавите списания и стилисти го препоръчват.

„Всичко, което трябва е да се пази косата здрава. Наистина трябва да се погрижите за краищата на косата, но я подкъсявайте само два пъти в годината. Повярвайте ми, това е достатъчно“, казва Джъстин Мариан, стилист на Седмицата на модата в Ню Йорк.

2. Когато харесате прическа на звезда

Когато харесвате дадена прическа и коса на звезда се съобразявайте да имат същата текстура и естествен цвят на косата като вашия. Не само имиджмейкърите, но и стилистите го препоръчват.

„Гледайте звездите, които имат същата текстура и цвят като косата ви. Ако им отиват прическите и нюансите, най-вероятно те ще подхождат и на вас“, споделя Елойз Чанг, стилистка на кралица Рания и Клаудия Шифър.

3. Никога не правете резки промени

Професионалистите са категорични, че промяната на имиджа трябва да се прави постепенно, особено ако е драстична.

„Не скачайте в басейна с главата напред. Някои прически изискват няколко месеца подготовка, а има и такива, при които връщането на обичайната форма ще отнеме години“, съветва Елойз Чанг.

4. Цветът, който желаете, рядко се постига от първия път

„Естествената брюнетка никога няма да има светъл тон на косата, какъвто би постигнала една блондинка. Това е законът и не можеш да спориш с него. Но за да се доближите до желания цвят, бъдете реалисти и давайте време на стилиста“, Диас, собственик на салон в Ню Йорк.

5. Винаги показвайте снимки на това, което харесвате и на това, което не ви харесва

Когато с нас се заеме стилист, очакваме той да изпълни всички наши желания. Но той невинаги може да ви разбере.

„Всеки клиент ще се чувства по-комфортно, ако има усещане за взаимно разбирателство със стилиста си. За да го постигнете, трябва да покажете снимки на прически, които ви вдъхновяват. За фризьорите е много важно да разберат вашите желания и какво наистина мечтаете да видите в огледалото“, казва Франческа, стилист в популярен салон в Ню Йорк.

6. Отделете време, за да намерите идеалния за вас стилист

Стилистът ще бъде отговорен за вашата визия и е важно да имате добър контакт с него.

„Говорете със стилиста си и анализирайте дали въобще ви харесва като човек. Важно е той наистина да ви чува и разбира какво искате. Не се давайте в ръцете на фризьор, който не ви вдъхва доверие или не взима под внимание вашите желания. Резултатът никога няма да ви се струва положителен“, съветва Елойз Чанг.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари