IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 маски за суха и изтощена коса

25 септември 2018 12 10

Ревитализират косъма

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В края на лятото косата е изтощена и се нуждае от подстригване и подхранване. Вредните слънчеви лъчи я правят суха и чуплива, а краищата ѝ се заплитат. За да възвърне мекотата и блясъка си, са нужни мерки.

Силният вятър през първите есенни дни също се отразява негативно на косата. След като посетите фризьорския салон и свалите излишната маса, помислете за маски, с които да подобрите състоянието ѝ. Може да си купите специални от магазините за козметика или да ги приготвите в домашни условия.

Ето три маски, които ще спомогнат за по-бързото ревитализиране на косата:

1. Кокосова маска

Нищо не овлажнява и подхранва косъма така, както кокосовото олио. Смесете две лъжици загрято кокосово масло с три лъжици кокосово мляко. Нанесете първо върху скалпа, след това масажирайте надолу по косата. Може да сложите отгоре найлонова торбичка на главата и да останете така в продължение на 2-3 часа за по-добър ефект. След това отмийте маската с нежен шампоан и хладка вода.

Маската овлажнява скалпа и предотвратява изсушаването на косата.

2. Мед и банан

Сладкият тропически плод е идеално средство за заглаждане на косъма и придаване на блясък. От друга страна медът пречиства скалпа от токсини и овлажнява косата. Разбити добре в блендер, двете съставки се нанасят върху нея, като се отмиват след 30-40 минути с хладка вода.

Маската с мед и банан омекотява косата и подобрява растежа ѝ.

3. Яйчена маска

Едно добре разбито яйце се смесва с 2 супени лъжици зехтин и 1 лъжица оцет. Скалпът и косата се масажират със сместа, която се отмива след престой от 15 минути. Изплаква се добре с хладка вода и шампоан с натурални съставки.

Зехтинът премахва сухотата, докато оцетът и яйцето правят косата по-лъскава и гладка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари