IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Развенчани митове за женската красота. Кои са те?

12 октомври 2018 13 40

Експерт коментира за грима, косата, парфюма

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Кои са едни от най-често срещаните митове за женската красота разкрива експертът на Priceline Алисън пред Daily Mail.

Гореща вода

Някои са убедени, че горещата вода отваря порите. Твърдението не е вярно, тя само уврежда кожата на лицето. Според козметиците, най-добрият начин да се свиват порите е да се измият добре и да се гарантира, че няма грим на лицето. Специалистите допълват, че самият грим не разваля кожата и не причинява акне. „Няма и едно изследване, което да доказва, че гримът причинява акне. Проблем може да има от начина, по който се прилага и премахва“, обяснява Алисън.

Парфюм

Много често преди да си купим парфюм го трием върху китките си и така се ориентираме дали ни отива и дали е траен. Според специалиста методът е грешен, тъй като поставянето на аромата на това място само изкривява мириса му, а също така води до ерозиране. „За да накарате миризмата да издържи по-дълго, първо я нанесете върху косата си, а след това на всякакви други точки“, препоръчва специалистът.

Коса

Мнозина вярват, че ако човек си обръсне косата, то тя ще стане по-свежа и здрава. Според Алисън, първата коса след бръсненето изглежда наистина с по-плътен косъм, но всъщност размерът на космените фоликули не може да се промени. Косата расте и с течение на времето става по-тънка. По думите на специалиста, изобщо не е вярно, че честото подстригване ускорява растежа. В действителност, темпото зависи единствено от състоянието на човешкото здраве. Също така е препоръчително жените да не използват гребен преди да са изсушили косата си, тъй като ресането причинява сериозно увреждане на влажната коса. Ето защо, преди да направите прическа, е необходимо напълно да изсушите косата с ръцете си и сешоар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари