IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е перфектното време за хидратация? Сега!

12 ноември 2018 08 40

Новата серия Hydraliane

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много често чуваме съветите, че хидратацията на кожата е най-важната и основна стъпка за всяка терапия. В тази линия, най-доброто, което можем да направим е да изградим за себе си този навик и да подберем правилната козметика, която да ни осигури така желаната перфектна и здрава кожа.

Защо е толкова важна хидратацията?

Интересен факт е, че кожата съдържа 20% от водата в цялото тяло. Самото съдържание на вода в кожата варира между 60% и 80% в зависимост от възрастта и от дебелината на епидермиса.

Как да познаем дехидратираната кожа?

Определението за дехидратирана кожа е с под 10% водно съдържание в роговия слой. Външните белези са залющване и зачервяване, липса на тонус и еластичност. В случай, че е хронично дехидратиране, наблюдава се нарушаване на бариерната функция на кожата и чувствителност.

Независимо какъв тип кожа имате, тя може да бъде дехидратирана. Именно по тази причина е наложително да се разбият митовете и легендите, че мазната кожа няма нужда от допълнително хидратиране.

В роговия слой, водата се задържа от Естествени Овлажняващи Фактори, които се състоят основно от аминокиселини, урея и млечна киселина. Те стимулират междуклетъчната обмяна и привличат водни молекули. Намаляват с течение на възрастта и могат да бъдат отмити от агресивни почистващи продукти.

Лично аз засилвам още повече хидратацията през зимата, защото това е сезонът, в който постоянно имам усещане за „придърпване“.

Разбира се, това се допълва от ниски температури, доста остър вятър и сняг, които превръщат кожата ми в истинска мишена.

Вероятно това усещане е именно заради силно чувствителната ми кожа, за която аз най-накрая открих начин да хидратирам.

Серията Hydraliane е перфектното решение за дехидратирана кожа. В съдържанието на всички продукти от серията се откроява специално разработената физио-адаптирана вода – тя е на 99,9% пречистена, което е максимален праг на пречистване на водата. Обогатена е с микроелементи, които са основни за кожната хидратация и са съставна част на естествените овлажняващи фактори. А именно – цинк, манган и магнезий. Използваната физио-адаптирана вода е физиологична и изотонична.

Тъй като аз не знаех, подчертавам, че изотоничен е всеки разтвор, който има същото осмотично налягане и концентрация на соли като това на клетките, върху които ще бъде прилаган – в случая фибробластите.

Важен момент за мен беше фактът, че продуктите са тествани и доказано подходящи за чувствителна кожа.

Което означава, че спокойно можем да хидратираме, без да се притесняваме за дискомфорт от какъвто и да било характер.

Серията съдържа кремове, създадени специално за всеки тип кожа и един универсален хидратиращ концентрат, като отделно в допълнение са два BB крема.

Съответно Essence е подходящ за всеки тип кожа, Legere за нормална или комбинирана, Riche за суха кожа, Extra Riche за много суха кожа. Двата BB крема са съответно в светъл и среднотъмен цвят на кожата, осигуряващи и покриване на несъвършенствата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари