IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ниски температури, сняг: Как да се грижим за кожата?

12 декември 2018 11 50

Какво трябва да знаем за сезона?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Зимата е много остра и сурова не само като сезон, но и към нашата кожа. Студени ветрове, сух въздух, ниски температури и използването на гореща вода са само една част от причините да губим влажността от кожата.

Разбира се, това води до много неприятни крайни резултати като суха и груба на допир кожа, която се напуква и дори на места се превръща в рани.

И разбира се, ние имаме правилната рецепта как да се справим с тези проблеми и сме събрали в 5 съвета най-важното, което трябва да знаете.

1. Поддържайте студа

Един дълъг, 20-минутен горещ душ може да се отрази страхотно на духа и ума ни, но е безкрайно неподходящ за кожата. Дългото излагане на гореща вода извежда влагата от кожата и косата, а това е точно обратното на това, което искаме ние. Най-добре се възползвайте от топлата вода, но без да минавате към високите температури.

2. Максимална хидратация

Едно от най-важните неща през зимата е да нанасяме хидратиращи кремове. Това значи правилен продукт за лицето, за ръцете и за тялото, като не пропускаме и устните, за които е задължително да имат балсам. По този начин ще запазите мекотата на вашата кожа.

3. Здравословно хранене

В магазина е най-добре да пълним количката с продукти като риба, ядки, зехтин и авокадо, за да не лишаваме кожата от необходимите витамини, минерали и мазнини.

4. Погрижете се за кожата на краката

Знаем, че зимата е дошла, когато усетим неприятно чувство при допир с краката ни. За да не допуснете това да се случи, най-добре се възползвайте от пила, пемза и правилен продукт, с който краката ви да бъдат меки и добре хидратирани.

5. Обичайте устните

Вече споменахме колко е важно да не пропускате устните. Затова най-добре дръжте един балсам за устни в чантата и един на нощното си шкафче, защото така постоянно ще можете да хидратирате и да се разминете с напуканите устни.

5 начина да разнообразите стила си с перука

Коледни тенденции: Вежди като украса

Празнични грим тенденции с Бианка Падила

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари