IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижите за кожичките на ноктите у дома?

21 февруари 2019 13 00

Вземете си овлажняващ продукт

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Атмосферните условия през зимата влияят зле на кожата. Тя става суха, загрубява и се напуква. Докато някои наблягат на грижата за лицето, пропускат ръцете. Използването на овлажняващ крем не е достатъчно, защото около ноктите има кожички, за които трябва специално внимание.

Много мъже и жени имат възпаление на кожичките около ноктите. То се получава заради неправилното им премахване, например късане, при което зоната около нокътната плочка става доста чувствителна на допир. Освен неприятната болка, могат да се появят усложнения, дори да потече кръв.

Кожичките трябва да се изрязват или избутват внимателно. Понякога недобре почистена нокторезачка, мръсотии от околната среда, които попадат в кожата, причиняват възпаление, което може да наложи и медикаментозно лечение.

Как да се грижите за кожичките около ноктите в домашни условия?

Овлажняващ продукт

Купете си подходяща козметика. Използването на крем за ръце омекотява кожата, но за тази около нокътната плочка има специални овлажнители. Ето защо след маникюр специалистът ще ви постави по няколко капки, които да подхранят и заздравят кожата около нокътя. Има кремове за кожички, които са на основата на етерични масла, восък, мед и други натурални средства. Това, от което се нуждаете е да втриете малко от овлажняващия крем в кожичките преди лягане.

Масло с витамин Е

Ако имате сухи и напукани кожички, не ги премахвайте веднага, а първо втрийте няколко капки от маслото в тях. Може да си правите масаж през ден, за да хидратирате кожата около ноктите.

Масло от ший

Това е друг подходящ биопродукт, с който ще предпазите кожичките от прекомерно изсушаване и възпаление в тази част на ръцете. Доказано е, че маслото помага при леки раздразнения на кожата, екстремна сухота и гъбични инфекции.

Памучни ръкавици

Ако нямате много време, през което да намажете ръцете си с крем и специален овлажнител за кожички, вземете си тънки памучни ръкавици, които се продават в магазините за козметика. Почистете добре кожичките, изрежете ноктите и нанесете крем върху ръцете, после поставете няколко капки подхранващо масло за нокти. Сложете си ръкавиците и спете с тях. Ръкавиците ще запазят топлината и влажността в кожата за по-дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари