IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 средства за по-бели нокти

12 март 2019 12 50

За перфектния маникюр

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Състоянието на ноктите говори доста за нашето здраве. Понякога разслояването, изтъняването или пожълтяването на нокътната плочка може да подскаже, че се нуждаете от някои микроелементи или незабавно трябва да промените определени навици.

В други случаи тютюнопушенето, нездравословното хранене, замърсяванията от околната среда и използването на определени препарати за почистване може да доведе до пожълтяване на ноктите.

Според американския дерматолог Дейна Стърн, ако в продължение на няколко седмици се лакирате и след изтриване ноктите ви са жълти, то причината в това се дължи в лака, който поставяте.

Ето няколко неща, с които може да „избелите“ ноктите си преди маникюр:

1. Паста за зъби

Всеки я има вкъщи. Тя съдържа избелващи агенти, които са безвредни за нокътната плочка и кожата около нея. Може да намажете всеки нокът с малко паста, след което да разтъркате леко със стара четка за зъби. Оставете да постоят така за около 10 минути, след това измийте добре с хладка вода и подсушете. Този тип „избелване“ може да се прави най-много 2-3 пъти месечно.

2. Лимон

Сокът от цитруса се използва и за козметични цели. Освен че присъства в някои маски за избелване на лицето, с него може да се мажат и ноктите. Изстискайте 1 лимон и накиснете пръстите си в него така, че течността да покрие нокътните плочки. След 5 минути ги извадете и измийте. Ще усетите как кожата е по-мека и гладка, а ноктите са видимо по-бели.

3. Ябълков оцет

Може да мирише, но той има противогъбично и антибактериално действие. Вземете една купичка, сипете малко хладка вода и в нея сложете една лъжица ябълков оцет. Натопете пръстите на ръцете за около 5 минути, след това измийте и подсушете. Може да правите това два пъти седмично, за да имате по-бели нокти.

Как да се грижите за кожичките на ноктите у дома?

4. Сода за хляб

Друго нещо, което е достъпно и полезно в грижа за ноктите. Смесете две лъжици сода за хляб с малко хладка вода. Нанесете от кашата добре върху всеки един нокът и почакайте за 5 минути. Накрая измийте добре и намажете ръцете с подходящ крем.

За да имате по-здрави и бели нокти, хранете се с повече плодове и зеленчуци. Нормално е в края на зимата ноктите да са с вертикални линии, защото през този сезон не приемаме достатъчно разнообразна и прясна храна от градината, съответно ни липсват ценни витамини и минерали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари