IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпробвано: Слънчеви бани без пигментни петна? Да, има как!

25 юни 2019 08 00

Как открих решението на проблема без да се лишавам от удоволствието

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

„Не можеш да имаш всичко.“ Това е най-честата реплика, която чувам, когато кажа, че светът би бил едно по-хубаво място, ако има как да правя слънчеви бани и да не се притеснявам от пигментните петна.

Но аз не се отказвам лесно и за да докажа, че може да имаме всичко, започнах търсенето на продукт, който да добавя първо в летните си козметични продукти (те са съвсем различни за всеки сезон) и второ – в багажа си за морската почивка.

Защо ми е необходимо това?

Проблемът ми е, че съм с изключително бяла кожа и колкото и да ми е кеф просто да лежа на топлия пясък край морето или непосредствено до басейн, не се сдобивам с шоколадов тен, а с изгаряне, което е като прелюдия към многобройните пигментни петна, които после „красят“ лицето ми цяла година.

Тук е моментът да направя две уточнения – пигментните петна не са проблем само на жените с бяла кожа и далеч не си мислете, че слънцезащитата е само за лятото. Важно: Слънцезащитата е за цялата година и дори и през зимата, когато е студено, слънцето пак може да нанесе неприятни последици върху кожата. Повярвайте ми, научих го по трудния начин.

И така, докато събирам роклите за следващите няколко месеца, откривам не просто продукт, а продуктЪТ за лятото – Eucerin® Pigment Control слънцезащитен флуид със защитен фактор 50+ и Advanced Spectral Technology.

Флуидът е моят избор по няколко причини:

1. Адресира специфичните потребности на кожата като хиперпигментация.

Тоест, образуващите се петна и зони, които аз имам основно по лицето, раменете и деколтето, са атакувани от активната съставка във флуида, Thiamidol, която работи точно там, където кожата ми има нужда. Резултатът, който аз забелязах след една седмица използване на флуида – по-малко тъмни петна и обещание за предотвратяване на повторната им поява.

2. Слънцезащита

Освен активното действие върху пигментните петна, високият фактор е надеждна защита от слънцето с клинично доказани резултати. Тоест, решава проблема ми с изгарянията, дискомфорта и зачервяванията след плаж или по-дълго излагане на слънце.

3. Ухае страхотно

Има нещо, което за мен е изключително важно, а именно ароматът и текстурата. Ако един слънцезащитен крем има странна или твърде тежка миризма, това би могло да се окаже проблем. В случая, Eucerin® Pigment Control има страхотен аромат, а фактът, че е флуид, премахна притесненията ми, че ще се нанася трудно. Напротив, леката му текстура оставя кадифен завършек върху кожата, без петна по банския или кърпата ми за плаж.

4. Подходящ е за всякаква кожа

Сред големите предимства на продукта не мога да не спомена и факта, че има добра поносимост, доказана в клинични и дерматологични проучвания, дори при чувствителна кожа.

И накрая, задължително трябва да обърна внимание на един факт – слънцезащитата не е нещо, на което трябва да обръщаме внимание само при високи температури и слънчеви месеци. Напротив, дори и през зимата е добре да вземем мерки за пигментните петна и защитата на лицето, тъй като то целогодишно е открито и има нужда от нашата защита.

Ако все още търсите начин да се справите с пигментните петна и през останалото време на годината, вижте опита ми в ежедневната грижа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари