IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика за по-здрави и хидратирани устни

22 юли 2019 14 40

Купете си балсам със слънцезащитен фактор

IStockphoto

IStockphoto

Наред с тази за кожата, грижата за устните е много важна. Понякога състоянието на тази деликатна част от лицето се променя поради метеорологичните условия, но и под въздействието на някои фактори като пиенето на вода и употребата на козметика.

В горещите дни не е достатъчно само да използвате балсам за устни. Нуждаете се от продукт, който да хидратира и омекотява кожата на устните.

Ето няколко трика за по-здрави и хубави устни през лятото:

1. Пийте достатъчно вода

През лятото тялото се поти повече и се нуждае от вода, за да поддържа електролитния баланс. Устните са онази част от лицето, която веднага може да ви покаже, че сте дехидратирани и ви трябват течности. Ако те са розови и пухкави, то вие пиете достатъчно вода, но започнат ли да губят руменината си, ъгълчетата им изсъхват и кожата се напуква, трябва да вземете мерки. За да имате здрави устни през лятото, пийте поне 2-2,5 литра вода на ден и приемайте храни, които са богати на нея, например диня, краставици, портокал, грейпфрут, лимон и други.

2. Забравете за облизване и хапане

Дерматолозите съветват да не ближете устните си, ако сте забравили да си сложите балсам и те са прекалено сухи. Когато хидратирането не е на ниво, се появява този проблем, но слюнката само влошава възпалението. Откъснете ли с пръсти суха кожичка, може дори да разраните на места устните и да потече кръв.

Най-доброто средство в този случай е дълбокото подхранване на кожата с балсам с натурални съставки.

Източник: IStockphoto

3. Ексфолирайте 1 път седмично

Мъртвите клетки по устните трябва да се премахват от време на време. Налага се нежно ексфолиране поне веднъж седмично. Този процес помага за регенерацията на кожата. За целта може да смесите няколко капки зехтин със захар и използвате четка за зъби с по-меки влакна, с която да натриете устните. Така сухата кожа ще падне и остане по нея.

4. Ползвайте балсам с фактор

Както казахме, употребата на балсам за устни не е достатъчна. През лятото кожата там се нуждае от дълбоко овлажняване и подхранване. Освен това трябва да е защитена от вредните слънчеви лъчи.

Как да защитите устните от слънцето

За да имате по-здрави и меки устни, купете си специален балсам за летните дни, който е със защитен фактор. Нанасяйте го поне на 30-минути, когато сте на море и лицето ви е изложено на по-силно слънце.

5. Не слагайте червило всеки ден

Червилото придава съвсем друг вид на лицето, но то съдържа по-силни вещества, които изсушават нежната кожа на устните. Единствено марките, които са направени на основата на натурални съставки като масло от жожоба, кокосово олио, витамин Е, алое..., са по-щадящи.

7 неща, които да носите в плажната чанта

Ако обичате да носите червило, ограничете използването му през лятото. Нанасяйте го по един път на ден или най-много няколко пъти седмично, при специални поводи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари