IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълшебни терапии в турска баня

23 декември 2008 09 46

Починете си по най-добрия начин - със специални спа-процедури, които ще ви разглезят по време на празниците

Турската баня е приятна спа-процедура, с която да се поглезите по време на почивните дни. Снимка: sxc

Турската баня е приятна спа-процедура, с която да се поглезите по време на почивните дни. Снимка: sxc

Когато става дума за празници, обичаме да си почиваме максимално добре и да се грижим за прекрасната си визия, а след това да блестим наоколо.

Един от най-добрите начини да се заредите с енергия и да освежите красотата си по време на ваканцията е турската баня. Ние горещо я препоръчваме като отпускаща терапия за великолепие.

Тя е разновидност на парната баня, само че температурата вътре е по-висока, като в сауна.

Всеки, който посети турска баня, първо се загрява добре в помещение с горещ и сух въздух. След това започва наплискване със студена вода и постепенно измиване на цялото тяло.

Следва масаж, обикновено цялостен, който може да ви разтопи истински. Накрая си почивате в по-хладно помещение, отдадени на пълен релакс.

Все повече спа-центрове разполагат с турска баня, където можете да се поглезите до насита.

В новооткрития комплекс White Fir Valley край Разлог например, където спа центърът е на две нива, ще ви направят няколко изключителни процедури:

Специален пилинг Бяла ела

Тази процедура съчетава в едно ориенталските традиции с философията на Далечния Изток.

След като се изпотите в турската баня, ще ви сложат да легнете върху нежен килим от благоуханни цветя. Там ще ви измият първо с помощта на копринена ръкавица, а след това и с плетена.

Следва ароматен масаж на тялото, измиване на косата и точков масаж на цялата глава. А докато пиете освежаваща напитка в края, ще втрият в кожата ви подхранващ лосион.

Масажът на Афродита

Прави се със синьо-зелени водорасли, морска вода и ароматни масла.

Водораслите са богати на минерали, витамини и други полезни микро елементи, които помагат на кожата да се освободи от токсините, правят я гладка и свежа.

В горещата атмосфера на турската баня може да се извлече най-много от полезните свойства на морето. Ако добавите към това и двама масажисти, които действат в синхрон, блаженството е пълно.

Процедурата включва не само масаж с морски дарове, но и маска на косата и лицето с витаминен комплекс, както и лек масаж на четири ръце с натурални растителни екстракти.

Екзотичен колумбийски пилинг

В турската баня цялото тяло се ексфолира нежно с помощта на паста от бадемово масло и ароматен кафеен прах Колумбия.

Тази процедура отстранява мъртвите клетки от повърхността на кожата и я прави блестяща, леко тъмна и много еластична.

Следва тонизиращ масаж със специална ароматна пяна, който напълно ще възстанови не само тялото, но и духа ви.

КоментариКоментари