IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготви я с пилинг

11 септември 2009 08 46

Премахването на най-горния слой клетки след края на лятото ще ви върне свежестта

Сега е времето за пилинг. Снимка: Dreamstime

Сега е времето за пилинг. Снимка: Dreamstime

Всеизвестно е, че процедурите, криещи риск при последващо излагане на слънчева светлина, са абсолютно безопасни през есента.

През този сезон се правят много активно пилинги, фотопроцедури, мезотерапия, липолиза, филъри, ботокс.

Това е най-подходящото време да освежите кожата си, изложена от месеци на агресията на лятното слънце, да се справите с петната, бръчките, акнето, неравномерния тен.

Подходът винаги трябва да бъде строго индивидуален – зависи от пола, възрастта, обективното състояние на кожата и тъканите.

Въпреки страховете на много хора от химичните пилинги, няма нищо по – хубаво от това кожата да бъде обновена с тяхна помощ.

Процедурата е щадяща, стига да са спазени две основни изисквания : качествен продукт и опитен лекар за по-сериозните комбинации от киселини или добър козметик за по-леките варианти.

Пилингите представляват комбинация от една или повече киселини, които предизвикват излющване на мъртвите епидермални клетки от кожата.

В резултат се усилва клетъчното делене, кожата се обновява и изглежда стегната и здрава.

Химичните пилинги се използват в лечението на пигментации, акне, при бръчки, белези, стрии и др.

Пилингите се разделят условно на повърхностни, средни и дълбоки.

Повърхностните могат да се извършват от козметици, минали през специално обучение.

Обикновено става дума за по-ниска концентрация на определени киселини, изискващи многократно приложение, но крайният резултат е много добър.

По-сериозните пилинги, с повече активни съставки, се извършват от специалисти в клиника.

Можете да избирате между Easy Peel – пилинг, който се прилага два пъти годишно, ако няма по–сериозен проблем, M/M в различните му варианти, както и Amelan, Cosmelan, Easy Phitic Peel и др.

Задължително след пилинг трябва да се нанася фотозащита на всеки 3 – 4 часа, и то достатъчно дълго в зависимост от конкретния случай.

Това е особено важно, когато се лекуват пигментации – на пациента се налага да предпазва педантично кожата си, понеже по време на излющването тя става още по – чувствителна към слънчевите лъчи и по-податлива на потъмняване.

Запомнете : няма никакъв смисъл от скъпи кремове или козметични процедури, ако достъпът до долните слоеве на кожата не е осигурен!

След пилинг не забравяйте хидратацията – изключително важна в този период.

Макар излющената кожа да пада, трябва да се погрижите за новата, която се появява отдолу, като й осигурите нужното овлажняване и повърхностна защита от слънцето.

Д-р Ангел Енчев
Завеждащ клиника по пластична хирургия Symetria

www.doctorenchev.bg

КоментариКоментари