IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теодора Духовникова: След като родих, станах по-интересна за себе си

1 април 2014 13 20

Актрисата е „нереално щастлива с децата си“

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Заслужаваше търпението, докато се случи това интервю, но Теодора Духовникова ни възнагради с откровения, които могат да направят щастлив всеки, който осъзнае истината зад тях.

Думите на красивата българска актриса (в това интервю ще осъзнаете колко бедно е това определение) ни зареждат с вяра в онези „нови“ българи, които знаят как работи публичността, не се оплакват от нея, но и не я и „харчат“ безсмислено.

Теодора Духовникова е име, което буди веднага асоциация за магнетичния образ на талантлива и запомняща се българска актриса! Да си естествена е част от чара ти! Винаги ли си била такава или го осъзна след време?

Просто вярвам, че красотата не трябва да се преекспонира, защото се превръща в гротеска – в красота, която проси аплодисменти... Също не съм фен на вулгарната красота и на вулгарните жени, по принцип... И най-красивото лице става противно, когато жената, която го носи, се държи просташки. Харесвам спокойната и одухотворена красота, харесвам жени, които знаят, че изглеждат добре и не се занимават единствено и само с това как изглеждат.

Какво си спечелила и какво пропуснала заради твоята естественост?

Не вярвам да съм пропуснала нещо съществено... Ако нещо съм пропускала, то е било поради други причини – че не съм била готова, че съм била разсеяна, че ме е домързяло или просто не е било „моето нещо“....

Ти си от красивите жени, които съумяват да не излъчват онази прекалена самоувереност. Кое всъщност е в основата на самочувствието ти?

Аз имам самочувствие за това как изглеждам и в момента, в който сутрин, преди да изляза от вкъщи, се погледна в огледалото и се харесам, спирам да мисля за това... Има толкова по-интересни неща в деня ми – хората, които срещам, репетициите, разговорите... Мислите в главата и нещата от живота са доста по-вълнуващи. Самочувствието ми идва оттам. Страховете ми също. Както и вдъхновенията ми.

Като актриса не те забелязваме в много български сериали. Защо театърът е приоритет за теб?

Малко ме учудвате с този въпрос ... Аз съм играла в два от най-добрите български сериала – „Под Прикритие“ и „Дървото на Живота“ и съм много горда с това. Отказала съм участие в поне още три български сериала, поради различни причини. За малкия пазар у нас това е много. Аз оценявам шанса, че мога да избирам участията си и съм горда и благодарна за това. Не харесвам „всеядни актьори“, които се бутат навсякъде, само и само да ги дават по телевизора...

За да бъдеш едно от лицата на Avon, сме убедени, че не си направила компромис с личните ти критерии за красота и поддържането ѝ. Почувства ли се поласкана, че си забелязана с красотата си?

Аз наистина харесвам Avon – като продукти, като послание, като политика! И не го казвам, защото съм тяхно лице. Имала съм предложения и от други рекламни компании, но Avon ме респектират и вдъхновяват. Продуктите им, кампаниите им, посланията им, както и целият им екип от красиви, млади и креативни хора – радвам се, че съм част от това...!

А ти самата използваш ли продуктите им, имаш ли любими?

Имам доста любими продукти, особено в цветната им линия! С изненада открих, че и много мои приятелки ползват Avon, а те са доста придирчиви и не се доверяват лесно на никой за красотата си. Уважавам марки, които поддържат качествена козметика на достъпни цени. Все пак всяка жена има право да бъде красива, нали?

Какво научи за грима от професионалист като Зоран?

Зоран е истински артист!!! Свободен, талантлив, бохем, всички го обичат, а той винаги съумява да извади „по-доброто и красиво – Теб!“ Според мен заслужава къща на брега на океана!!! И знам, че всички ние, приятелите му, ще сме винаги поканени, а той ще ни прави по-красиви и по-щастливи!!!

На много хора житейският им опит е изписан на лицата им. Мислиш ли, че на твоето личат израстването ти или несгодите?

От баба знам, че любовта на мъжа е изписана на лицето на жената! А от мама – че до 30 години жената носи лицето, с което се е родила, а след 30 – лицето, което заслужава ...) Та, красивото лице, има нужда от Любов! И от смислен и вълнуващ живот!

Това, което наричахме в миналото „прозорец към света“, сега са по-скоро интернет и лайфстайл списанията, като малко хора четат редовно книги или специализирани списания и литература. Мислиш ли, че това е характерно за времето или ни ощетява?

От мен лоша дума за лайфстайл списанията няма да чуете!... Аз просто ги обожавам! Купувам ги всичките! Те са женската ми глезотийка и почивка в края на деня! Но не мисля, че трябва да изместват книгата. Те и не могат, пък и не това им е целта...

Снимка: Avon

Някак успяваш да се съхраняваш, защото любопитството и енергията в излъчването си не можеш да скриеш. Как релаксираш?

Странно е, но аз не обичам дългите почивки... Изнервят ме. Не съм свикнала да имам много свободно време и като го получа – не знам какво да го правя... Обичам кратките кражби на време – единият час при козметичката ми, между репетициите, съботата някъде извън София със семейството ми, да потичам в парка, дългата вечеря с приятели, дори тренировките ми във фитнеса си ги чувствам като почивка и ме разтоварват, масаж след тежък ден или просто дълга ленива сутрин, в която не бързам заникъде, дълго пия кафе и се размотавам вкъщи просто по тениска..

Спазвала ли си някога хранителен режим и как поддържаш тялото си – след две деца си съвсем жизнена и като момиче?

Внимавам какво ям, разбира се, и то от години... Винаги съм се чудила на онези жени, които твърдят, че ядат всичко – и банички, и сладолед, и не пълнеят и са си слаби просто ей така... Забелязала съм, че съм най-слаба, когато съм влюбена или много щастлива. Тогава, каквото и да ям, ако се сетя изобщо за храна, не ми се лепи и изглеждам добре. А за децата – аз родих много млада и сигурно и това има значение, но генерално, след като родих, станах по-красива, по-слаба, по-женствена, по-чувствена, по-интересна за себе си... Децата ми са чудо! И само са ми давали!!! Аз съм нереално щастлива с тях!

Имаш две дъщери – налагало ли се е да избираш между кариерата и семейството?

Никога не ми се е налагало да избирам между кариера и семейство, защото имам истинско семейство, което стои зад мен, подкрепя ме в това, което правя, знае, че то е важно за мен и ми помага. Мисля, че е несериозно в 21 век децата да са оправдание на една жена за липсата й на кариера. Това или е неин личен избор – да се посвети изцяло на дома, или причините да няма кариера са някъде съвсем другаде...

В един момент всяка публична личност би искала да не бъде такава. Кога е бил този момент за теб?

Нямам проблем с публичността. Тя е част от професията ми, няма как. Странни са ми обаче хора, чийто живот или професия нямат нужда от публичност, но неистово дерзаят да са под прожекторите. Независимо защо и как и с какво. Всичките там любовници и риалити герои и героини.... Направо са ми смешни.

Ти си красива, известна, талантлива, с прекрасно семейство – лесно ли съхраняваш приятелствата си и как допускаш нови хора в този твой свят?

Преди време допусках повече хора до себе си. Много са ме наранявали и много съм плакала. После разбрах, че няма как да променя света. Да променя злобата, завистта, интригантството, интересчийството, лицемерието... Повече са ме наранявали жени, отколкото мъже. Въобще, мъжете са по-добрата част от живота ми. Сега съм ограничила хората, чието мнение ми е важно до минимум. По-безболезнено е. Пък и пораснах.

Личният пример е най-показателен, но когато си позволяваш да съветваш дъщерите ти, какво им казваш?

Да не „продават“ любовта си. Да бъдат само с мъже, които обичат, а не с такива, от които имат полза. Да са добри хора. Да са благодарни на всеки, който им е сторил добро по пътя и да не го забравят. Да са смели. Да не се предават. Да не подражават на никого...

Как съхраняваш женствеността си в това време, в което дамите имат все повече характеристики, типични за мъжете?

Това е жалко. Една жена трябва да влезе в този мъжки свят с всичките си „женски атрибути“, а не да взима назаем от мъжките. Тя е създадена така и точно такава е най-силна...

Тази година сайтът Tialoto.bg празнува 10 години. Помниш ли кога си го чела за първи път?

Честит юбилей! Не знам кога е било за първи път, но ви следя. Бъдете смислени и вдъхновяващи!!!

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

данко ( преди 10 години )
кличко ( преди 10 години )
Марий ( преди 10 години )
Прекрасна, истинска .....нямам думи !!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
festaux ( преди 10 години )
Иванчо: Кой *** това готино гадже като отличници вече няма ????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
истинска красавица! страхотна жена!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар