IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Славена Вътова: Любовта ме кара да се чувствам щастлива

22 май 2015 12 30

Мис България 2006 говори за любовта, пътуванията и бъдещата си роля на майка

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Преди почти цяло десетилетие на модната сцена у нас се появи едно младо момиче, способно да обезоръжи всеки със своята неподправена усмивка, нежност, красота и чар.

Сега, Мис България 2006 Славена Вътова, продължава да бъде все така прекрасна. Тя е сред примерите, които разбиват клишето, че една добре изглеждаща жена не трябва да се откроява с особен интелект.

За Славена със сигурност може да се каже, че е интелигентна и здраво стъпила на земята. Тя излъчва позитивизъм, вероятно защото напоследък животът ѝ е низ само от щастливи събития.

Преди няколко месеца красавицата се омъжи за своя любим Юлиян, а много скоро двамата трябва да станат родители на момиченце.

За предстоящите нови емоции, промените в живота, любовта, щастието и още нещо, Славена Вътова разказва в едно откровено интервю:

Скоро ще станеш майка. Вълнуваш ли се, има ли някакво притеснение, въобще как се чувстваш?

Вълнувам се, разбира се! Притеснена не бих казала, че съм – по-скоро има едно нетърпеливо очакване... Знам, че ни престои най-неописуемото щастие на света и хем искам вече да се случва, хем знам, че всичко настъпва в най-правилното време, така че просто трябва да сме търпеливи.

Безспорно да бъдеш майка е най-важната работа на света. Какви са плановете ти – ще посветиш времето си изцяло на своята дъщеря или ще съчетаваш родителството с ангажиментите си?

Аз се чувствам щастлива, когато съм активна и без никакво съмнение дъщеричката ни ще получи цялата обич и внимание, но това в никакъв случай не контрастира с плановете ми за работа. На мнение съм, че трябва да се полагат усилия да се доближим максимално до ежедневието, което сме имали преди да бъдем родители, за да можем да се чувстваме щастливи и пълноценни както в личен, така и в професионален план.

Снимка: Личен архив

Имаш много хубаво име. Мислиш ли, че то донякъде е определило съдбата ти? На кого си кръстена?

Благодаря! :) Кръстена съм на единия ми дядо, който се казва Славе. Аз също харесвам името си и не отричам, че може да има някакво влияние, но по-силно вярвам, че всеки човек гради съдбата си, правейки всекидневен избор.

Споделяла си, че твоят съпруг Юлиян е и най-добрият ти приятел. Това означава ли, че според теб само страстта не е достатъчна за една стабилна връзка?

Разбира се, че не е достатъчна. Страстта и физическото привличане са първични емоции, които избираме дали да изживеем или не... но любовта, партньорството, доверието и грижовността определено се постигат с градация от изживени емоции... И не влизат в графа „първични“ със сигурност. За мен, говорейки за семейство, думата описваща щастливо такова, е уют.

С какво те спечели твоят съпруг и кога усети, че си готова да станеш майка?

С комбинация от много качества, но категоричността, увереността и постоянството са черти, които много отиват на един разумен и интелигентен мъж, какъвто е той. Освен това обаче, аз вярвам в „химията“... Първичното усещане, което не ти дава възможност да обмисляш, преценяваш и анализираш, а просто те кара да бъдеш глуповато усмихнат през цялото време, изпълнен с нетърпение и очакване... Това усещане, в комбинация с гореспоменатите качества, промени фамилното ми име.

Снимка: Личен архив

Винаги си усмихната и излъчваш позитивизъм. Как го постигаш?

... всъщност невинаги съм. Просто това, което решавам да покажа и споделя са хубавите моменти... които наистина преобладават в ежедневието ми :) Вярвам във всичко хубаво, полагам усилия за постигането му, оценявам го и му се наслаждавам.

Няма как да не те попитаме и за красотата, все пак през 2006 година завоюва титлата Мис България. Какво харесваш най-много в себе си?

Няма конкретно „парченце от пъзела“, на което да давам предимство. Картинката е завършена заради баланса между много хубави и няколко не толкова очарователни черти :)))) Красотата е много субективно понятие, което обаче аз със сигурност не свързвам само с физически данни.

Имаш ли някакви специални „тайни“, с които поддържаш прекрасния си външен вид?

„Тайни“ нямам :) В ежедневието си се храня здравословно и спортувам, периодично си правя козметични процедури... И в зависимост от това в какъв период съм, прилагам различни неща. Последните осем месеца залагам основно на доброто почистване, хидратиране и омазняване на кожата, както и на правилното хранене – според нуждите на бебето обаче.

Обичаш ли да пътуваш? Кое е най-интересното място, което си посещавала?

Обожавам да пътувам! Много са местата, за които бих разказвала! Най-общо казано, обожавам местата, където можеш да бъдеш в близост с морето... Начинът на живот, храната, хората, атмосферата... всичко там е изпълнено с живот, с много повече опции, както за интензивен живот, така и за абсолютен релакс.

Снимка: Личен архив

Какво те кара да се чувстваш щастлива?

В различните моменти, различни неща, но константа в уравнението за моето щастие е любовта – когато съм обичана и ме провокират да обичам!

Как обичаш да прекарваш свободното си време?

Зависи в какъв етап от ежедневието съм... имала съм периоди, в които съм се наслаждавала на това да бъда сама, правейки „нищо“. Други, в които искам всяка свободна минута да спортувам, такива, в които искам постоянно да съм сред хора и да се забавлявам. Но безспорно най-пълноценно е времето, прекарано със семейството.

Кои са любимите ти филми?

„Леон“, „Усещане за жена“ и „Зеленият път“ от по-старите... А от тези, които съм гледала през последната година, най-много ме впечатлиха „Игра на кодове“ и „Теорията на всичко“.

Коя е жената, на която се възхищаваш?

Надявам се да е тази, която ми предстои да родя!

Как си представяш живота си след 10 години?

Щастлива и обичана в семейството си, успешна в кариерата си, мотивирана за покоряване на нови върхове и удовлетворена от всичко, което постигам!

Желаем ти леко раждане и вълшебни моменти с твоя любим и вашето бебенце! Ти какво би пожелала на нашите читателки?

Благодаря много! Пожелавам на читателите ви да бъдат здрави и да им се случва по много от всичко, което може да ги прави щастливи!

В нашата галерия може да разгледате още снимки на прекрасната Славена Вътова!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

irina_ ( преди 8 години )