IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилислав Андреев – от трудното детство до сцената

14 август 2015 09 17

Шоубизнесът е жесток, но няма място за оплаквания

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Вилислав Андреев е само на 23 години, но е поел твърдо към голямата сцена. Има във визитката си редица международни награди - първа награда на конкурс за млади таланти в Неапол в началото на тази година, а през 2014-та година си тръгва с "Гран при" от международен фестивал в Армения и първо място на конкурс за млади таланти в Румъния.

През юли пък добави голямата награда „Гласът на Атлантико“ на фестивала за нова поп песен Univer Song  в Тенерифе. 

Избрал е трънливия път, по който да катери върховете на музикалната сцена - със собствени сили, без голям продуцент зад гърба си и с музиката, която харесва.

Има издаден сингъл - "Знаеш как", който направи впечатление не само като звучене, но и с мащабния видеоклип. 

За себе си твърди, че е упорит и работи здраво за успеха си. Наясно е, че шоубизнесът е жесток, но не намира никакви поводи за оплакване.

"Щом един човек е талантлив, трудът му няма как да остане незабелязан. Работя върху втори сингъл, който трябва да бъде готов през есента. Ще направя всичко възможно да не разочаров хората, които ме подкреят", категоричен е той.

Певецът не го влече участието в популярните музикални тв формати. Смята ги за утъпкани пътеки, където трябва да се правят редица компромиси.

"Искам да следвам своята музикална линия, да експериментирам и да се отличавам от всички останали със собствен стил. Ако искаш нещо, ще се бориш със зъби и нокти за него. В крайна сметка шоубизнесът е жесток и не е за всеки. Ако си силен и се бориш - успяваш, ако не си просто сменяш професията", смята Вилислав.

Неговите оптимизъм и борбеност със сигурност са свързани и с личния му живот. Изпълнителят преживява развода на родителите си, когато е само на пет години, а после следва и най-тежкия период в детството му - трябва да се раздели с майка си, която отива да работи в чужбина, за да му осигури бъдещето.

"Ако тя не беше заминала, едва ли щях да мога да ходя на уроци по пеене, по солфеж, да ходя по конкурси или да пътувам с приятелите си по света. За мен майка ми е герой, защото заради моето щастие тя пренебрегна своето. Благодарен съм и баба ми и дядо ми, защото те ме отгледаха и възпитаха да бъда достоен човек и се постараха нищо да не ми липсва", връща лентата певецът.

Щастлив е със своите приятели, с които често споделя своята страст - пътуванията. През следващите месеци обаче тази страст остава на втори план, защото трябва да приключи записите по новата си песен. Предстоят и преговори с шведски композитор, на когото са се доверявали звзди като Риана и Арина Гранде. Което пък може да му отвори широко вратата и за развитие извън България.

В неговите планове обаче категорично влиза завършването на образованието си в България. В момента той е студент в Националната музикална академия в София със специалност "Поп и джаз пеене".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари