IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салма Хайек: Използвах Холивуд, както и той мен!

18 май 2016 11 40

Актрисата не се сърди на глупавите секси роли, защото смята, че може да промени стереотипите

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

В началото на филмовата си кариера Салма Хайек бе просто една апетитна латина с акцент, която получаваше роли на камериерка или друга служителка от работническата класа и разбира се на някоя секси съблазнителка „за цвят“ в сюжета.

Години по-късно 49-годишната актриса признава, че тези роли са били глупави, но тя не се сърдела на продуцентите, защото имала по-велика крайна цел.

„Мисля, че с Холивуд се използвахме взаимно. Те ме използваха, но аз си казвах: „OK, така да бъде“. Бях или камериерката, или секси момичето. Това е процес: вие, продуценти, ме използвате за това, а аз ще го използвам, за да променя мисленето на хората и то без дори да се усетят“, сподели хубавицата на фестивала в Кан.

Междувременно майката на 9-годишната Валентина призна, че иска да повлияе на младите поколения и най-вече да ги научи да се чувстват уникални.

„Мисля, че най-важното, което трябва да кажем на следващите поколения е да имат куража да бъдат уникални, да бъдат любопитни да разберат какви са, а не просто да се сливат с тълпата. Момичетата не трябва да подражават на другите момичета и да се опитват да се впишат в чуждите очаквания. Те трябва да се радват на своите различия и да ги изследват. Смятам, че гласът на жените може да промени света, но ние не познаваме собствения си глас, не сме го изследвали. Десетилетия наред сме били прекалено заети да оперираме в системи, създадени от мъжете. Вярвам, че още не сме достигнали пълния си потенциал и креативност“, разпалено обясни Салма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Пламен ( преди 7 години )
И аз искам да я използвам, какато и тя да мен. Все на този Холивуд му излиза късмета.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар