IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И звездите не са идеални: Крият аномалии по телата си

17 март 2018 09 00

Кой има деформирани палци, трето зърно и паднал клепач?

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Няма идеални хора, звездите, които се къпят в слава също го доказват. Някои дори са определяни като диктатори в модата и красотата, но и те имат по някой и друг скрит дефект.

И не става въпрос за малко по-голяма уста, издадена брадичка или леко по-къси крака, а за аномалии, които са класифицирани в учебниците по медицина, пише сп. Story.

Меган Фокс – деформирани палци

Сочената като една от най-красивите актриси не е напълно идеална. Меган е родена със заболяване, което е деформирало палците на ръцете ѝ. Нарича се брахидактилия и при него въпросните пръсти растат по-бавно от другите, имат вид на бухалки, а ноктите на тях изглеждат недоразвити, къси и широки. Въпреки че палците ѝ са напълно функционални, актрисата се притеснява от този дефект. Тя се старае да не излага на показ ръцете си, рядко слага ярък лак и нееднократно е молила фотографи да не снимат отблизо палците ѝ.

Лили Алън и Хари Стайлс – трето и четвърто зърно на гърдите

Английската певица има трето зърно на гърдите си. То е малко, прилича на голяма бенка и се намира малко под лявата ѝ гръд. Лили се забавлява с дефекта си и го е показвала и пред обективите на фотографи, и в телевизионен ефир. „То се втвърдява при допир“, издава тя за малформацията си.

Певецът Хари Стайлс пък има четири зърна на гърдите си, което призна в интервю. Около 2-3% от хората по света са с генетичната аномалия допълнителни зърна. В Средновековието обаче не са гледали с добро око на нея – такива жени са били смятани за вещици и изгаряни на клада.

Ванеса Паради – разстояние между зъбите

Много хора, които имат голямо разстояние между двата предни горни зъба, считат това за свой дефект, но за Ванеса Паради чаровната дупчица открай време е нейната запазена марка. Откакто преди години изгря на звездния небосклон, идеалните зъби вече не са на мода. С момичешкия си вид и незабравима усмивка френската певица успя не само да плени, но да стане майка на децата му и да задържи дълго време до себе секссимвола Джони Деп. Стоматолозите наричат такъв луфт диастема, а според народните поверия той е признак за повишена сексуалност, весел нрав и късмет в хазарта.

Парис Хилтън – паднал клепач

Може би малцина са забелязали, че когато позира, милиардерската наследница винаги леко примижава с лявото око. Това не е нарочно, а Парис просто не може да го отвори повече. Медицинският термин на това състояние е птоза – паднал клепач, който при звездата се е получил най-вероятно вследствие на засегнат лицев нерв при пластична операция. Освен че естетически не изглежда добре, опасното при провисналия клепач е, че той може да доведе до т. нар. „мързеливо око“ – намалено зрение. Но Парис инатливо отказва да го оправи, защото това щяло да наложи да се откаже и от любимите си сини лещи и да ходи със „скучни кафяви очи“.

Кейти Пери – лоша кожа

Кейти е толкова сладка с кукленския си вид и порцеланова кожа! Но със снимки отблизо папараците доказват, че под тоновете фон дьо тен и пудра тя крие тежко акне. При певицата пъпките, петната и неприятните кръвоносни съдове по лицето са проблем още от ученичка. Преди сватбата си с комика Ръсел Бранд през 2010 г. Кейти пръсна цяло състояние, за да поправи кожата си като шкурка, но ефектът беше краткотраен и до днес тя продължава да се гримира здраво. Но пък се оказа достатъчно умна да изкара пари от дефекта си, като преди няколко години стана рекламно лице на продукт против акне.

Кейт Хъдсън и Хали Бери – шести пръст на крака?

От години се носи слуха, че Хали Бери има допълнително кутре на десния си крак. Същото се твърди и за колежката ѝ Кейт Хъдсън. Мълвата тръгна от папарашки снимки на двете красавици, при увеличение на които изглежда, че те имат шести пръст на единия крак. Полидактилията не е толкова рядко явление, имали са го много известни жени в историята – от Клеопатра до Мерилин Монро. При Хали и Кейт обаче става въпрос за болезнено удебеляване, което е толкова голямо, че понякога може да се обърка с допълнителен пръст. И двете звезди не се притесняват от този факт и спокойно шляпат с джапанки в ежедневието си или обуват сандал на висок ток на светски събития.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари