Вход / Регистрация

Най-красивият курорт в света: Канкун

От все сърце ви пожелаваме да го посетите в най-скоро време
Най-красивият курорт в света: Канкун
Най-най-най...Снимки: sxc

Има едно място в света, което гордо може да се нарече "най-желаният курорт" и да отнесе още куп други ласкателни суперлативи.

И с пълно право! Дори и да не сте били в Канкун, Мексико, снимките и положителните коментари в интернет напълно ще ви убедят в неговите неземни качества.

И най-богатият речник ще бъде беден, за да опише най-правдоподобно и красноречиво това място. Определението "Мексиканските Кариби" дава бегла представа.

Представете си най-бистрата и тюркоазена вода на планетата и към нея прибавете най-белия пясък.

Тук-там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги, представете си най-луксозните хотели и яхти, и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи.

Най-най-най... Такъв е Канкун.

Намира се в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан. От едната страна образува чудна синя лагуна, а от другата "гледа" към континента.

Всяка година е посещаван средно от 4 милиона туристи, пристигащи от цял свят. Освен мега луксозните хотели, тук има и многобройни хостели и мотели, достъпни за "обикновените" туристи.

Нощният живот ще ви остави без дъх, но абсолютно удоволствие в Канкун е и "нищоправенето", изразяващо се в часове съзерцаване на нереално оцветените води.

Е, ако решите да летите до тази райска дестинация, няма да е зле да включите в маршрута си Чичен Ица, или гореспоменатото историческо съкровище на маите.

Съкровище в преносен смисъл - този археологически обект е истински рай за любителите на историята с множеството си храмове, статуи и пирамиди.

Галерията горе
със сигурност ще ви подразни и ще ви размечтае, но какво да се прави. Приятно виртуално пътуване, с искрено пожелание то да се превърне в реално.


 Коментари (0)
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Чудатата ферма в сърцето на пустинята на Йордания Чудатата ферма в сърцето на пустинята на Йордания
Вади Рум не е само пустиня, а място, където се раждат различни растения

Уличните ескалатори в Хонг Конг – оригинален начин за придвижване Уличните ескалатори в Хонг Конг – оригинален начин за придвижване
Това е един безпроблемен, евтин и свободен начин на придвижване, при който се избягва трафикът

Пещерният град Вардзия – живот в скалите Пещерният град Вардзия – живот в скалите
Той се намира в Грузия и историята му датира от преди 800 години

Кои са най-подходящите дестинации за всяка зодия? Кои са най-подходящите дестинации за всяка зодия?
Как звездите ни предсказват пътуванията

Виж още