IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скален хотел в извивката на Ботуша

31 май 2012 12 05

Между минало и бъдеще в хотел Sextantio Le Grotte Della Civita

Снимка: homedsgn.com

Снимка: homedsgn.com

Само на 60 км от летището в Бари и на 250 км от Неапол, в средновековното, скално градче Саси ди Матера, където Мел Гибсън засне филма си "Страстите Христови", се намира уникалният, 4-звезден хотел Sextantio Le Grotte Della Civita.

Този хотел е от световна класа и представлява зрелищен пример, как може да бъде запазено културното наследство на един древен град и пещерите, които са били използвани, в продължение на векове, като жилища и църкви да бъдат превърнати в хотелски стаи за туристите.

Градът е под егидата на ЮНЕСКО от 1993 година насам, но това не пречи, 18 от пещерите ( те са стотици) да бъдат превърнати в луксозни „килии" със старинен дизайн, предлагащи истински модерен комфорт.

Можете да резервирате една от тези стаи целогодишно за сумата от 100 до 700 евро на нощ, в зависимост от сезона и типа на стаята.

Идеята да възкреси тези пещери и да им вдъхне нов живот е на хотелиера, филантроп от шведско-италиански произход Даниеле Килгрен. Неговата партньорка Маргарет Берг създава интериора на стаите, чрез комбиниране на традиционен дизайн и съвременни удобства в стил „минимализъм".

Разгледайте оригиналния хотел в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари