IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Природно метро с лимитиран достъп

6 март 2013 09 00

Само 80- души на ден могат да посетят метрото в Националния парк на Юта

Снимка: thefunlearning.com

Снимка: thefunlearning.com

Божествено красивият каньон в Националния парк Зион в Юта е станал толкова популярен сред туристите, че служителите вече правят томбола за това кой може да посети мястото и да се докосне до девствената природа и очарование.

Между два върха, наречени Северен и Южен Ангел-пазител се образува светлинен тунел, където растат водорасли в различни цветове. А славата им се носи доста далече. По тази причина достъпът на посетители на мястото е сведен до 80 души на ден. Групите са от 12 души, които обикалят с гид дългото около 400 м природно метро (наречено е метро, защото по форма наподобява изключително метростанцциите и тунелите на мотрисите), което води до каньона. Целият преход е около 14 км и обикалянето на маршрута без придружител не е желателно, защото може да се загуби.

Всеки турист получава карта с влизането си за всеки случай.

Каньонът си заслужава всяка минута, защото там атмосферните влияния са направили чудеса с каменната повърхност. Палитра от цветове, различни растения и водни отражения очарова, всеки докоснал се до метроро на Националния парк.

Юта е малко далеч от нас, така че направете една виртуална обиколка с помощта на галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари