IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аржентинска страст от хотел Фаена Юнивърс

10 май 2013 06 40

Впечатляващо място, луксозен интериор и приятна атмосфера

Снимка: splendia.com

Снимка: splendia.com

Стилният хотел Фаена Буено Айрес, официално известен като Фаена Юнивърс, е петзвезден хотел, намиращ се в най-новия административен район на Буенос Айрес – Пуерто Мадеро. Сградата, в която се помещава Фаена Юнивърс, датира още от началото на миналия век.

Първоначално през 1902 година тя била закупена от водещата местна фирма Bunge г. Born, която търгувала в агробизнеса. Десетилетия по-късно модният дизайнер Алан Фиена купува сградата и прави огромната инвестиция от 40 милиона долара в нея. Така през октомври 2004 година хотел Фаена Юнивърс официално отваря врати.

Сградата е реставрирана и обзаведена от дизайнера Филип Старк. Хотелът разполага със 105 стаи, като в непосредствена близост до него се намира и комплекс с 83 апартамента. Комплексът се нарича „Юнивърс“, откъдето идва и едната част от наименованието на хотела.

Фаена Буенос Айрес включва ресторанта Ел Меркадо, кафене, винарна, бутиков магазин, фитнес, кабаре и СПА център. Кабарето е домакин на най-доброто танго шоу в цял Буенос Айрес. Посетителите на хотела могат да се насладят на петзвезден дизайнерски интериор, просторен плувен басейн и неповторима винарна изба.


Стаите в хотела разполагат с автоматични щори и кадифени завеси. Други екстри са домашното кино и минибарът. По-голямата част от обзавеждането на стаите е решено в страстно червено и нежно бяло. Бистрото пък е декорирано в златно и бяло. Неговите посетители могат да опитат ястия от интернационалната кухня, а в мазето му се крие най-голямата колекция от аржентински вина.

Влезте в галерията ни и освежете деня си със страстен латиноамерикански полъх.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

( преди 10 години )
Здравейте, следя с интерес тези рубрики и статии. Единствената ми препоръка е да давате хотели, които са по-достъпни за българските граждани и или са на близко, или полетите до там са на прилични цени и не с по 3 прекачвания. И под по-достъпни нямвам предвид да са супер евтини, просто по-приемливи, но хотелите пак да са интересни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар