IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде почива съвременният Робинзон Крузо

26 май 2013 12 00

Африканска идилия на брега на Индийския океан

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

Представяме ви едно ново, луксозно убежище, което се намира на бреговете на Индийския океан и по-точно на остров Вамизи, който е край северното крайбрежие на африканската държава Мозамбик.
Този малък красив остров, прилича на нещо като скрит скъпоценен камък, с пенливо тюркоазено крайбрежие. Мястото не е популярна туристическа дестинация, а се посещава само от "познавачи".

Тук ви очакват плажове с фин бял пясък и лазурно синьо море, на едно отдалечено от цивилизацията приключенско място. Остров Вамизи се намира на архипелага Киримбас. Това е верига от 32 коралови острова, които се простират на около 200 километра по северното крайбрежие на Мозамбик близо до границата с Танзания.

Освен невероятната природа на това място, тук са се погрижили да изградят луксозно убежище за не многото туристи на острова.

Въпросният хотел, който ви представяме, всъщност е нещо като идиличен красив вариант на къщата на Робинзон Крузо.

Талази от бял муселин, огромни легла, нежен шепот на морски бриз, конструкции от дърво в колониален стил, меки, широки дивани и др. ще ви накарат бързо да забравите откъде идвате.

Плажовете сякаш са създадени точно за гмуркане и подводен морски риболов. Вилите предлагат ефективна неприкосновеност на личния живот, която няма конкуренция.
Редицата от бунгала е скрита внимателно сред зеленина, в непосредствена близост до плажната ивица.

Вилите са разположени на 70 метра една от друга, така че гостите да не си пречат. Компания ще им правят само екзотичните птици и маймуните, които подскачат свободно по дърветата, така че няма опасност някой да се почувства самотен.
До този луксозен хотел има редовни чартърни полети от и до градовете Дар ес Салаам (Танзания) и Пемба (Мозамбик).

Вижте този африкански оазис в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

anonimen ( преди 10 години )