IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-култовите квартали на Лондон

5 юни 2013 06 40

Това са най-хубавите места за отсядане в британския мегаполис

Снимка:aladyinlondon.com

Снимка:aladyinlondon.com

Лондон има много лица. Един район може да е чист, спокоен и отпускащ, а следващият да е шумен, оживен и забавен. В този мегаполис има от всичко – старинна архитектура, новаторски финансови центрове, културно многообразие на населението. Разбира се, ако сте за първи път в града, ще искате да обиколите забележителностите – моста „Тауър бридж" над река Темза, катедралата „Сейнт Пол", часовника "Биг Бен", парламента, "Бъкингамският дворец", „Хайд парк", площадите "Трафалгар" и "Пикадили" и т.н.

Лондон е огромен. Той е разделен на тридесет и два квартала, които също имат вътрешни подразделения. Тези области и квартали съдържат купища забележителности, ресторанти, кина и др.

Това е най-големият град в Обединеното кралство и най-големият в Западна Европа и Европейския съюз. Той е считан за един от двата водещи световни "глобални градове", заедно с Ню Йорк. Лондон е международна столица на културата, музиката, образованието, модата, политиката, финансите и търговията.

Несъмнено това го прави града с едни от най-известните квартали, които трябва да имате предвид при избора си на хотел.

В нашата галерия можете да видите най-култовите квартали на Лондон, така че при следващото си пътуване до британската столица да можете да отседнете в района, който най-много би ви допаднал като атмосфера.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари