IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-странните музеи в Амстердам

17 септември 2013 06 15

В холандската столица има наистина смайващи туристически атракции

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

Амстердам е град на музеите. В холандската столица има повече от 400 музея и художествени галерии. Говори се, че никъде другаде по света няма толкова странни музеи като тези, които се намират тук. В Амстердам има музеи за кафе, за очила, за пиана, за сирене, за бира, за чанти и портмонета и т.н. Ясно е, че музеите са сред основните туристически атракции, но все пак дали това важи и за тотално ексцентричните?

Ако се чудите кое може да ви изуми толкова, вижте тези шест странни музея в града. Първият от тях се казва „Vrolik". В него се помещава огромна колекция от патологични образци, аномални ембриони, странни черепи и кости, както и други анатомични аномалии, обработени от Герардус Вролик (1775–1859) и неговия сина Вилем Вролик. Те са едни от най-важните холандски учени и са пионери в областта на пато-анатомията и изследванията на деформации.

След смъртта на д-р Вилем Вролик колекцията му е закупена от група холандски граждани, които предлагат на общината в Амстердам да направи музей, включващ екземплярите.

Вижте и другите странни музеи в холандската столица в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Модератор ( преди 10 години )
До BG: Моля, когато коментирате, подхождайте по-информирано към дадената ситуация. Столицата на Холандия е Амстердам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
BG ( преди 10 години )
драга редакция, столицата на Холандиа не е Амстердам :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар