IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богатите страни в света

26 септември 2013 06 00

Кои са отличниците за 2012 година?

Хонконг; Снимка: Flickr

Хонконг; Снимка: Flickr

В ситуация на продължаваща вече повече от 5 години световна икономическа криза, всяка държава е изправена пред предизвикателството да не изпадне в безпомощно състояние, както съседна Гърция. От друга страна хората все повече взимат под внимание парите – при избор на работа, място на живеене и така нататък.

Всяка страна има различна икономика, която обаче невинаги зависи от броя на населението. Някои икономики се основават на селското стопанство, други на природните ресурси. В последните години особено печеливши са страните с нефтени залежи. Те бележат бърз ръст на развитие и високи доходи.


Богатството на една страна се измерва чрез брутния вътрешен продукт. Всяка година се съставя списък на най-богатите страни в света въз основа именно на БВП, който регулира покупателната способност и разходите за живот. В списъка на първите пет отличника влизат страни, намиращи се в различни точки на света, като две от държавите се намират в Европа.

Влезте в галерията и вижте кои са най-богатите страни за 2012 година.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари