IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приказните водни басейни на Шотландия

21 октомври 2013 06 40

Природно кътче, което ще ви накара да мечтаете

Снимка: wherecoolthingshappen.com

Снимка: wherecoolthingshappen.com

Ако си мислите, че приказните пейзажи от фантастичните филми не съществуват, не сте съвсем прави. Понякога природата може да ви изненада и да спре дъха ви без да го очаквате. Едно от местата, на което ще се почувствате сякаш в паралелен свят, е Шотландия. Защото там сред планините има едно местенце, наричано Приказните басейни. То се намира в подножието на Блек Куилинс и Глен Бритъл, остров Скай и представлява няколко водопада и малки езерца, насред красива, почти нереална фауна.

Макар някои да наподобяват прозрачните води на Малдивите, не се изкушавайте да се гмурнете, освен ако не сте калени. Шотландските природни забележителности носят белезите на истински планински богатства – студени, дълбоки и неособено безопасни.

В района на остров Скай има не само водни басейни, а и много растителност. Природата е изключително шарена и красива най-вече през есента, когато синьото небе и води контрастират с жълтите, зелени и дори лилави пейзажи.

Мястото е любима туристическа дестинация на планинарите и често се организират големи разходки, в които да се изследва всяко кътче от местността.

Вижте кадри на невероятните водни басейни в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари