IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камино дел Рей – най-опасната пътека в света

25 октомври 2013 07 00

Място, на което не трябва да ходите, ако имате страх от височини

Снимка: Flickr

Снимка: Flickr

Ето го и мястото, където често страхът завладява човешкото тяло. Представете си място, където смелостта и приключенския дух са най-верните ви приятели. Представете си място, на което малко хора биха се осмелили да отидат. Това място съществува и се нарича Камино дел Рей.

Испанската „атракция“ често е наричана най-опасната пътека в света. Дори местните смятат, че хората, които се осмеляват да вървят по нея са „луди“ да го правят. Повечето туристи смятат, че подобни твърдения са преувеличени, докато сами не се сблъскат с действителността. Хората, които вървят по пътеката наистина излагат живота си на риск, като най-важното правило е: „Не гледай надолу!“.

Камино дел Рей означава „Малката пътека на Краля“ и се намира в провинция Малага. Историята на пътеката датира още от началото на 20-ти век. Камино дел Рей започва да се строи през 1901 година, като четири години по-късно е напълно завършена. Пътеката била построена, за да осигури транспорт на материали на работниците във водноелектрически централи в близост.


Камино дел Рей се издига на 100 метра височина над реката, а ширината на пътеката е един метър. Заради няколко нещастни случая на туристи, загубили своя живот на това място, властите решили да затворят пътеката. Очаква се нейното ремонтиране и подобряване на сигурността да завърши през 2014 година. До тогава Камино дел Рей остава опасна, но леснодостъпна туристическа „атракция“, която е истинско предизвикателство за алпинистите.

Влезте в галерията и разгледайте най-опасната пътека в света. Бихте ли се осмелили да се разходите по нея?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Niki ( преди 10 години )
Камино дел Рей - Пътя на Краля, моля моля да си имаме уважението !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар