IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столицата на Грузия ще има супермодерно ново летище

11 март 2014 08 45

От Тбилиси смятат, че ще направят най-красивата аерогара в Европа

Снимка: designdautore.blogspot.it

Снимка: designdautore.blogspot.it

Скоро близо до столицата на Грузия – Тбилиси, ще изникне ново, ултрамодерно летище, което ще се казва „Кутаиси“. То ще се намира до малкия град Tskneti и ще обслужва както вътрешните, така и международните полети за туристи, политици и дипломати. Летището трябва да бъде готово през 2015 година и се очаква през него да минават до един милион пътници на година.

Идеята е новата аерогара да стане след две години основна за столицата на страната. Реализацията на строежа ѝ вече е започната (още през 2012) и се изпълнява от холандските архитекти и инженери от фирмата UNStudio.

Елегантният стоманен терминал е произведен и доставен от Унгария и наскоро спечели приз за конструкция на годината на наградите „European Steel Prize“. Червено-бялата сграда е в ултрамодерен иновативен стил, с изчистена вълнообразна форма. Грузинците вече заявиха своите претенции, че ще успеят да създадат най-чистото и красиво летище в Европа.

Вижте снимки на модерното летище в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари