IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ксел-Ха – водният парк, който прилича на аквариум

18 април 2014 12 19

Бижуто на Мексико, в което всички искат да се разхладят през горещите дни

Снимка: wikimedia

Снимка: wikimedia

С идването на лятото все повече си мислим за море, басейни и приятни занимания на открито. Напоследък доста модерна и луксозна дестинация се оказва Мексико. Там обичат да релаксират куп звезди, сред които Дженифър Анистън и Чарли Шийн. Не гъзарските хотели обаче са основната атракция на страната, а водният парк, който е считан за най-големият открит аквариум в света.

Името му е Ксел-Ха и е разположен по карибското крайбрежие на щата Китана Роо. Кръстен е на археологическия обект от времето на маите Кселха, който се намира в центъра на мястото.

Паркът отваря врати през 1980 г. и оттогава се развива като една посещавана туристическа атракция. На територията му има красива лагуна, в която се влива река, смесвайки се със солените води с пресните подземни водни течения.

Входът на Ксел-Ха е естествен аквариум, в който може да се наслаждавате на всякакви водни животни и растения. Паркът е дом и на резерват за костенурки, където ще ви дадат подробна история за тези сладки малки животинки.

Разбира се подобно място не би било толкова привлекателно, ако нямаше и делфини. Гостите на парка могат спокойно да плуват и да си играят с тях. Притесненията за акули са излишни, тъй като мястото е отделено със специални мрежи, спиращи достъпа на хищниците.

В Ксел-Ха на почит са водните спортове, а за гмуркачите има куп интересни пещери, които да изследват.

Във водния парк има над 100 вида птици, 350 вида растения и 99 вида морски животни.

В случай, че се уморите от многото положителни емоции, може да се опънете на един от китните плажове и да съберете малко тен.

Вижте снимки на Ксел-Ха в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

teo ( преди 9 години )
Имах щастието да посетя този парк, както и пирамидите в Чичен Ица, Теотиуакан, Мексико сити.... и въобще Мексико е страхотна страна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
!!! ( преди 9 години )