IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корабни отломки и разруха – атракцията на остров Моретон

27 юли 2014 06 01

Руините са създадени умишлено

Снимка: divegirls.com.au

Снимка: divegirls.com.au

Обикновено туристическите атракции са приказни природни красоти, животни, сгради със забележителен дизайн или такива с историческа стойност. В остров Моретон обаче това „правило“ е нарушено. Неговата най-голяма атракция са корабните отломки, разположени в западната част на острова в близост до градчето Тангалома.

Всъщност Тангалома някога е представлявала китоловна станция, а Моретон може да се похвали с отличие – третият по големина пясъчен остров в света. Той се намира на югоизточния бряг на Куинсланд, Австралия и заедно с остров Фрейзър образуват най-голямата пясъчна структура в света.

Корабните отломки, сякаш спомен от някой апокалипсис, всъщност представляват 15 кораба и по-малки плавателни съда, които умишлено са били потопени във водата. Те са изкуствено създадено удобство за по-малките лодки, които могат свободно да акостират край бреговете на Тангалома.

Освен това потопените кораби са дом за много и разнообразни морски видове. Те могат да бъдат наблюдавани от туристите, които се гмуркат с шнорхел именно около корабните отломки. Руините са се появили през 1963 година, а днес са една от най-големите атракции на остров Моретон.

Посетете нашата галерия и разгледайте снимки от това уникално по рода си място.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари