IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забележителностите, които трябва да посетите

1 септември 2014 11 21

Някои от най-внушителните места по света

Снимка: Flickr/TIERRA_DEL_SOL

Снимка: Flickr/TIERRA_DEL_SOL

Светът е пълен с мистериозни паметници, като всеки от тях прелива от стотици, а може би дори хиляди години история. Древни каменни стени, подове с мозаечни плочки и богато изрисувани тавани красят някои от най-интересните места по света.

Въпреки че всяка забележителност предлага невероятно изживяване, едва ли има човек, който да може да посети всички места по света, които си заслужават. Така че той трябва да се задоволи само с тези, които се намират в държавите, които посещава.

Не е изключено някое мистично място толкова много да ви хареса, че да се превърне в основната причина да изберете дадена страна за следващата си туристическа дестинация. И все пак, кои са забележителностите, достойни да бъдат включени в списъка на авантюристичните туристи?

Една от тях несъмнено е перуанската гордост Мачу Пикчу. Архитектурният комплекс на инките е построен през 15-ти век и се намира на планински хребет над Свещената планина на Перу. Археолозите смятат, че Мачу Пикчу е построено за великия владетел на инките Пачакути.

Кои са останалите места, разпръснати в различни точки на света, които би било страхотно да посетите, разберете, като разгледате нашата галерия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари