IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магията на Малта

6 септември 2014 09 15

Защо си заслужава да видите тази страна

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Малта е очарователна островна държава, намираща се в центъра на Средиземно море. Тя е разположена върху Малтийския архипелаг, който се намира на 93 километра южно от Сицилия и 288 километра северно от Африка.

Всъщност географски Малта спада по-скоро към африканския континент, но се води европейска държава. Тя е част от Европейския съюз и официалната валута в държавата е еврото. Официално приетите езици са английски и малтийски.

Ако отидете в Малта и искате да си вземете кола под наем, например, трябва да имате предвид, че движението е в лявото пътно платно – както във Великобритания и много други държави в света, които са били под британско управление. Независимостта си островната страна получава през 1964 година.

Туристите определено има от какво да се впечатлят, посещавайки Малта. Тя се отличава с интересна архитектура, част от която наподобява европейската архитектура, друга част тази на Северна Африка. Много от сградите са реставрирани, за да могат градчетата да запазят своята специфична атмосфера.

Малта може да се похвали и с красива природа – Малтийският архипелаг е известен със своите бели скали, пустинни пейзажи, примамливи плажове и безкрайни лозя.

Посетете нашата галерия и разгледайте красотата на Малта.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари