IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-опасните маршрути до училище в света

9 септември 2014 07 50

На какво са готови някои деца, за да се образоват

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За радост или ужас на милиони деца по света, новата учебна година започва много скоро. Докато в развитите страни голяма част от децата са недоволни, защото ваканцията им свършва и отново трябва да подхващат уроците, в други части на Земята училището е трудно извоюван лукс.

Лукс, за който децата полагат много повече жертви от това просто да си напишат домашните. Хиляди ученици в различни точки по света ходят до училище, рискувайки живота си. Разликата между тези деца и останалите е, че те не приемат образованието за даденост, а за ценност, към която трябва да се стремят.

Според ЮНЕСКО прогресът в образоването на децата се е забавил в последните пет години. Опасните пътища са една от най-честите причини, заради които много ученици решават да се откажат от училище. Решението на проблема изглежда лесно: изграждане на подходящи маршрути, купуване на училищни автобуси и наемане на шофьори.

Липсата на достатъчно средства и природните бедствия обаче възпрепятстват достъпа на децата до образование. Така например, ученици в Индонезия, трябва да прекосяват повреден висящ мост, за да отидат на училище. Кои са останалите опасни маршрути за децата по света, научете от нашата галерия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари