IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водният парк, който си заслужава да посетите

29 септември 2014 08 01

Той се казва „Морски свят“ и се намира в Австралия

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Един от най-впечатляващите тематични водни паркове в света се казва „Морски свят“ (Sea World Gold Coast) и се намира в град Гоулд Коуст, в Австралия (на източното крайбрежие в щата Куинсланд).

Това място е нещо средно между огромен лунапарк и атрактивен зоопарк. То е едно от най-удивителните съоръжения от този тип. Тук, освен че ще можете да се посветите на редица забавления, вие ще можете да видите и различни морски бозайници и някои от най-красивите водни обитатели в света, пише сайтът Raredelights.com.

Някои от живите експонати в парка са били болни, сираци или ранени диви животни, които тук са получили грижа и любов. Става въпрос за полярни мечки, акули, делфини, тюлени, пингвини и др. Сред множеството различни атракции, които привличат туристите от всички краища на света, са забавни шоута като джет каскади, влакчета, водни пързалки и т. н.

Следващата година управата на парка планира да открие цял нов сектор, посветен на Американската джунгла. Сред новите обитатели на „Морски свят“ ще бъдат крокодили, хипопотами, горили и други красиви животни. Ето това място е още една добра причина да посетите Австралия.

Вижте снимки на парка в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари