IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветният фестивал в Кордоба

4 ноември 2014 09 29

Красота и много цветове изпъстрят улиците на града

Снимка: homeremodeler.info

Снимка: homeremodeler.info

Ако следващата година планирате да посетите Испания, задължително се отбийте и до Кордоба.

Всяка пролет, в началото на месец май, в този град, разположен в южната част на страната, се честват различни фестивали, посветени на цветята и възраждането на природата.

Цветните празненства започват с парад, известен като „Битката на цветята“, последван от конкурса – „Los Patios de Córdoba“ или „Fiesta of the patios“.

През следващите две седмици всеки дом в Кордоба се превръща в истински храм на цветята – всяко семейство отваря вратите на своя двор и се състезава за приза „най-красив двор“.

Разбира се, битката е ожесточена, а туристите, решили да посетят този испански град именно през май, остават очаровани от цветната атмосфера, която цари навсякъде.

Железните решетки и балконите се украсяват предимно с растения и цветя като жасмин, здравец и карамфили.

По време на цветния фестивал в Кордоба частните къщи са отворени за посещение и всеки човек може да се полюбува на цветната украса. С гласуване се определя най-красивият двор в града, който се награждава освен с титла и с парична награда.

Влезте в нашата галерия и разгледайте цветната атмосфера на Кордоба през месец май – най-подходящото време да посетите този испански град.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари