IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Африкански екошик в саваната

3 декември 2014 11 40

Място, което ще ви очарова

Снимка: Kebony

Снимка: Kebony

Африка е една от най-екзотичните и вълнуващи дестинации. Там може да видите неща и да изпитате емоции, които не се сравняват с нищо друго по света.

Тръпката от това да гледате изгрева в саваната и да се любувате на жирафи, слонове, антилопи и много други животни, е неповторима. Неслучайно туризмът е широко развит в някои от африканските страни.

Кения е един от магнитите за туристи от целия свят. Страната се слави с красивата си природа и своите прекрасни резервати. Особено предпочитани от чужденците са лоджовете в саваната, отсядането в които добавя допълнителна екзотика в цялото пътуване.

Eagle View е сафари лодж, разположен в националния резерват Масай Мара в Кения. Той е прост, щадящ природата и същевременно пленителен, заради което и печели специална еконаграда. Лоджът е разположен на грандиозен склон в отдалечена и все още неразвита част на резервата.

Гостите му могат да се любуват на чудесната гледка, както към саваната, така и към река Koiyaki. Еколоджът в Кения е чудесен начин туристите да помислят и да се погрижат за природата, като едновременно с това се радват на прекрасни условия и неповторими изживявания.

В близост до кенийския лодж има голям открит ресторант и бар. Електроенергията на Eagle View се генерира изцяло от слънчевите лъчи, а за построяването му е използвана рециклирана стомана, което всъщност обяснява еконаградата на лоджа. Освен това той е включен и в списъка на National Geographic за 25-те най-добри еколоджове в света.

Влезте в нашата галерия и разгледайте част от магията на Африка през Eagle View.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари